26.9 C
Lefkoşa

LTB Başkanı Harmancı, İspanya Büyükelçisi Gabriel Ferran Carrion’u kabul etti

- Advertisement -

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, İspanya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Gabriel Ferran Carrion’u kabul etti.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, görüşmede Avrupa Birliği ile ilişkiler, Kıbrıs sorunu, Yeşil Hat Tüzüğü ve Mali Yardım Tüzüğü’nün uygulanmasıyla ilgili konular görüşüldü.

-Harmancı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, İspanyol Büyükelçi Carrion’un AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna yaptığı mali yardımlarla ilgili sorusunu yanıtladı. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin AB hibelerinden azami derecede faydalanmak için büyük bir çaba gösterdiğini ancak Mali Yardım Tüzüğü altında verilen hibelerin sınırlı olduğunu ifade eden Harmancı,  öncelikleri Avrupa Komisyonu’nun belirlediğini ve Kıbrıs Türk toplumunun çeşitli kurumlarının bu kısıtlı fırsat için birbirleriyle yarışmak zorunda olduğunu kaydetti.

Fonu ayrılmış olan projelerle ilgili de bazı dönemlerde politik ve bürokratik sıkıntılar yaşandığını belirten Harmancı, bunun en somut örneğinin Hamitköy Kanalizasyon Projesi olduğunu ve LTB’nin ısrarcı tutumu ve yürüttüğü diplomatik çalışmalar sonucunda 4 yılda çözüldüğünü anlattı.

Harmancı, Komisyon’un yıllardır rafa kaldırdığı Kanlıdere Rehabilitasyon Projesi’yle ilgili de son dönemde olumlu işaretler verdiğini söyledi. 

Avrupa Birliği Bakanlar Konseyi’nin 2004 yılında Kıbrıs Türk toplumuyla ilgili aldığı karara dikkat çeken Harmancı, Komisyon’un Kıbrıs Türk toplumunun izolasyonunun sona ermesi, sosyal ve ekonomik kalkınması, AB’yle yakınlaşması ve Kıbrıs sorunun çözümü için daha etkin bir rol oynaması gerektiğini vurguladı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

HAKSEN’den Arhun’un açıklamalarına tepki: “Açın halinden tok anlamaz…”

 Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), Asgari Ücret Tespit...

CTP’nin Annan Planı referandumunun 20’nci yıl dönümü etkinlikleri Gazimağusa’daki panelle başladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Annan Planı referandumunun 20'nci yıl...

Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu toplandı

Türkiye’de Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Euro 29,75, sterlin 34,75, dolar 27,30 liradan işlem görüyor

KKTC’de serbest piyasada Euro 29,75, sterlin 34,75 dolar ise...

Hloraka’nın ardından Limasol’da meydana gelen olaylar

Limasol’da geçtiğimiz Cuma akşamı, mülteci sorununu protesto etmek amacıyla...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...