26.9 C
Lefkoşa

KTÖS’ten hayvan üreticilerinin eylemine destek

- Advertisement -

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS),  pazartesinden beri Lefkoşa’da devam eden Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemine yönelik hükümetin tutumunu eleştirerek, “Üretim zincirinin gerçek sahiplerinin sorunlarına karşı kayıtsız kalmaları, diyalog kurmaktan kaçmaları, ön koşullar sunmaları kabul edilemez.” dedi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, yaptığı yazılı açıklamada, “Üretici işini gücünü bırakıp şehre traktörleri ile gelmişse, tarlayı sürmeyi, arpayı biçmeyi, sütü sağmayı, hellim yapmayı ertelemişse ortada ciddi bir sorun var demektir”  diyerek, “hükümetinin üretim zincirinin gerçek sahiplerinin sorunlarına karşı kayıtsız kalması, diyalog kurmaktan kaçması, ön koşullar sunması kabul edilemezdir.” ifadelerini kullandı.

Maviş, sendikanın, “hükümetin yapması gerekenler”  başlığı altında altı madden oluşan önerilerini de paylaştı: “Gerçek nüfusu açıklayıp, ülkedeki arz ve talebi ortaya koyarak planlama yapması; üretim zincirinin gerçek sahipleri olan çiftçi, üretici, hayvancıyı etkin bir şekilde desteklemesi; girdi maliyetlerini düşürmesi; vatandaşın ucuz et, süt ve temel gıdaya ulaşması için yerli üretimi desteklemesi;  Levazım, TÜK ve KOOP-SÜT’ü gerçek sahiplerine devretmesi ve piyasayı denetleyerek fiyatları aşağı çekmesi.”

Maviş, “Hükümetin üç beş kişiye avantaj sağlayacak donmuş et projesi değil, ülkede hayvancılığı geliştirip daha ileriye taşıyacak projeler üretmesi gerekmektedir” görüşünü savunarak, “siyaset sorun çözme sanatıdır. Başta Tarım Bakanı olmak üzere, sorun çözme becerisi olmayanlar koltukları derhal terk etmelidir” ifadelerini kullandı.

Maviş, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin eylemine destek bildirdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

DenizBank, KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne Şubesi’nin açılışı yapıldı

DenizBank, KKTC’de erişilebilir bankacılık hizmeti sunmak amacıyla KKTC Ülke...

Belediyeler Birliği heyeti Cumhurbaşkanı Tatar’a “İzler Silinmeden” isimli albümü takdim etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği heyetini kabul...

Kanadalı araştırmacılardan felç tedavisinde umut veren çalışma

Kanada’nın Montreal kentindeki bilim insanları, felç hastaları için umut...

Gazimağusa’da 18,5 metre yükseklikten düşen Marvin Mwesıgwa Aıne hayatını kaybetti

Gazimağusa’da bu sabah, ikametgahının balkonundan 18,5 metre yükseklikten düşen...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...