25 C
Lefkoşa

KTÖS, KTMMOB ve İMO okullarda incelemelerde bulundu

- Advertisement -

 Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Başkanı Seran Aysal, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı Abdullah Ekinci ve yetkililer binalarında güçlendirme yapılan okulların bazılarını ziyaret ederek, çalışmaları yerinde değerlendirdi.

KTÖS’ten yapılan açıklamaya göre, ziyaret kapsamında Mağusa, Dörtyol, Akova, İskele, Kumyalı, Yeşilköy, Ziyamet, Mehmetçik ve Yedikonuk’taki okullar ziyaret edildi.

-Maviş: “Amacımız eğitimi odak noktası yapmak”

KTÖS, konuyla ilgili açıklamasında, ziyaretlerinin amacının daha önce yapımına başlayan iyileştirme çalışmalarının ne kadar ilerlediğini yerinde görmek, zorlukları değerlendirmek ve kamuoyunun odak noktasını yeniden eğitime çekmek olduğunu kaydetti. 

Burak Maviş, güçlendirme çalışmalarında zaman ve ekonomik gücün önemli olduğunu, işlerin tamamlanabilmesi için makul süreye ihtiyaç olduğunu anlayabildiklerini belirterek, bu yüzden bürokrasinin yarattığı engellerin işleri yavaşlatmaması uyarısını yinelediklerini belirtti.

Maviş 66 okulun raporunun hala Deprem Komitesi’ne gelmediğini, 58 okulun görüşüldüğünü söyledi.

Burak Maviş, ihaleye çıkılan okullarının bir kısmında işlerin tamamlandığını, bir kısmında devam ettiği ifade etti. Maviş, eğitim dönemi içerisinde tadilatları sarkacak okullar olduğu gibi, kullanım dışı binası olan okullarda da konteyner sıkıntısının süreceğini belirtti.

-“Deprem fonunda nakit akışı yok, ihaleler, ödemeler gecikti”

KTÖS Genel Sekreteri Maviş, vatandaşın ödediği deprem vergileri ile oluşan fonda nakit akışı olmadığını, bu yüzden ödemelerde ve ihalelerde gecikmeler olduğunu söyledi. Daha fazla ihale ve zamanında ödemelerin yapılabilmesi için fonun gerçek nakit akışına sorunsuz kavuşması gerektiğini söyledi.

Maviş, bir ay sonra öğrencilerin okullara döneceğini, öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul personelinin güvenli binalara kavuşmasının öncelikleri olduğunu belirterek, daha çok okulun tamamlanabilmesi için yerinde gözlemlere KTMMOB ve İMO ile devam edeceklerini ifade etti.

-“Konteynerler amaç oldu”

Konteynerin araç olmaktan çıkıp amaca dönüştüğünü gözlemlediklerini belirten Maviş, güçlendirme ihtiyacı olmayan okullara bile nüfus yoğunluğundan dolayı konteyner sınıflar yerleştirildiğini söyledi.

Kullanım dışı olan okullar ve binalar için konteyner geçiş süresinin vatandaşın nezdinde dolduğunu belirten Maviş, ilk zamanlarda yapacak bir şey yok deyip konteyner sınıflara toplum sabır gösterdi, üzerinden bu kadar zaman geçtikten sonra hala konteyner sınıflar kaderimizdir diyemeyiz, dedi.

Maviş, konteyner çözümler yerine çevre ile uyumlu, okul/sınıf/eğitim ergonomisine uygun çelik veya betonarme sınıf projelerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Maviş, İnşaat Planlamanın çizdiği yeni okul projelerinin de KTMMOB vize süreçlerine dahil olması gerektiğini söyledi.

Okulların 16 Eylül’de açılacağını ifade eden Maviş, öğrencilerin aleyhine herhangi bir güvenlik tehlikesi oluşma ihtimali halinde aileler ve öğretmenlerle eylemde olma kararını halihazırda aldıklarını vurguladı.

- Advertisement -

Son Haberler

deneme deneme

Deneme deneme deneme deneme deneme denmee

Ölümlü trafik kazası

ÖLÜMLE NETİCELENEN TRAFİK KAZASI15.09.2024 tarihinde, saat 20:01 sıralarında, Akdoğan-...

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi...

Sponsor

Göz Atın

Metehan SInır Kapısı’nda bir araçta 174 şişe alkollü içki saptandı

Rum Gümrük Dairesi’ne bağlı ekipleri dün Ay.Demet (Metehan) sınır...

Othello Çoksesli Korosu Fransa Yolcusu

Uluslararası ödüle sahip Otello Çoksesli Korosu Fransa’nın Provence şehrinde...

20 Temmuz tören provası nedeniyle yarın Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nın büyük bölümü trafiğe kapatılacak

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 50’nci yıl dönümü...

Cumhurbaşkanı Tatar Avustralya’ya gitti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Avustralya’ya gitti. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tatar...

Ürdün ile Güney Kıbrıs arasındaki enerji iş birliği güçlendiriliyor

Ürdün Enerji Bakanı Saleh Ali Al-Kharabsheh’in, Ürdün ile AB arasındaki...

deneme deneme

Deneme deneme deneme deneme deneme denmee

Ölümlü trafik kazası

ÖLÜMLE NETİCELENEN TRAFİK KAZASI15.09.2024 tarihinde, saat 20:01 sıralarında, Akdoğan- Vadili Anayolu üzerinde, Özugurlu Oto Lastik önünde, Burak Sefa ÜRÜM (E-32) yönetimindeki FB 950 plakalı...

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı. Polisten verilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında İskele-Ercan Anayolu'nda batı istikametine doğru seyreden Erman...

Güney Kıbrıs- Kosova maçında, “Kosova, Sırp’tır” ve “Kıbrıs, Yunan’dır” pankartı açıldı

Güney Kıbrıs - Kosova maçında "Kosova, Sırp'tır" ve "Kıbrıs, Yunan'dır" pankartları açıldı. Kosovalı futbolcular pankartları görünce, pankartlar sökülene kadar maçı bırakıp kenara çekildi. Kosova, UEFA...

İsrail’in Gazze katliamı 340 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 20'ye yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze...

Taçoy: “Üretime ve verimliliğe göre teşvikleri artıracağız”

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy,  “Laf Değil Çözüm Üretiyoruz” konseptiyle ortaya koyduğu çözüm planları çerçevesinde tarım ve hayvancılık...

Tehlikeli sürüş yapan ve görüntüleri yayımlanan motosiklet sürücüsüne ceza

 Lapta Oteller bölgesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde seyreden bir motosiklet sürücüsünün, insan hayatını tehlikeye atacak şekilde sürüş yaptığı görüntülerin sosyal medyada yayımlanması üzerine polis ekipleri...

Boğazköy’de iş kazası…3 yaralı var

Boğazköy’deki tribün inşasında  meydana gelen iş kazasında yaşları 36 ile 51 arasında değişen üç kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, iş kazası 11.45'te...