22.9 C
Lefkoşa

KTOEÖS Başkanı Eylem: “Ülkemiz için direnmeye, mücadele etmeye yurtsever halkımızla birlikte devam edeceğiz”

- Advertisement -

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, ülkenin geleceği için halk ile birlikte direnmeye, mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Eylem yaptığı yazılı açıklamada, “ülkede kokuşmuş bir düzen yaratıldığını” öne sürerek, “halkın fakirleştirilip, orta sınıfın ortadan kaldırıldığını” ifade etti. Eylem, buna karşın, “sermaye, siyasiler, bakanlar ve İnterpol’ün aradığı suçluların servetine servet kattığını” iddia etti.

“Kamusal hizmetlere yatırım yapılmadığını, özelleştirmeye teşvikler, vergi afları sağlandığını” savunan Selma Eylem, “öğretmene, basın emekçilerine, doktorlara, eczacılara ise itibar suikastı yapıldığını” ileri sürdü.

“Okullar dökülürken, cami açılışları, külliyeler yapılmasını” eleştiren Eylem, “tarikatların, vakıf, dernek aracılığıyla örgütlenmelerine çanak tutulduğunu” savundu. Eylem, “parası olana bedelli hakkı tanındığını, vicdani retçilerin ise suçlu olarak yargılandığını” kaydetti.

“Sosyal medyada düşüncelerini yazdığı için ülkemiz aydınlarına adi suçlu muamelesi yapılmakta, dava açılmakta, sorgulanmakta, Türkiye’ye girişine izin verilmemektedir” diyen Selma Eylem, “cadı avı” başlatıldığını iddia ederek, “verilen çifte vatandaşlıkların kaldırılması konusunun artık gündeme getirilmesi gerektiğini” öne sürdü.

“Ülkenin sorma, gir hanına döndürüldüğünü” savunan Eylem, “Kriminal olayların artışı, kan donduran cinayetler, kıyılarımıza vuran cesetler, halkta güvenlik tedirginliğini her geçen gün artırıyor” dedi.

Vatandaşlıklar verilmesini de eleştiren Eylem, “taşınan, yaratılan ve sayısı bilinmeyen nüfusa altyapı, doğal kaynakların yetmediğini, trafik kazaları, ani ölümlerin artmaya devam ettiğini” kaydetti.

KTOEÖS Başkanı Eylem, “Barış ve çözümün gerçekleşeceği, adaletin sağlanacağı, insanca yaşayabileceğimiz, var olabileceğimiz, özgür ülkemiz için, çocuklarımız, geleceğimiz için direnmeye, mücadele etmeye yurtsever halkımızla birlikte devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Göçmenköy Festivali 2023 gerçekleşti

Göçmenköy Taşkınköy Kültür Derneği (GÖÇTAŞ) organizasyonu olan Göçmenköy Festivali...

Azerbaycan vatandaşları cumhurbaşkanı seçimi için Ankara’da sandık başına gitti

Türkiye'de bulunan Azerbaycan vatandaşları, erken cumhurbaşkanı seçimi için Azerbaycan'ın...

K.T. Gazeteciler Birliği, BRTK’da yeni yönetim kurulu üyeleri belirleninceye kadar toplantılara katılmayacaklarını açıkladı

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)...

Hristodulidis ve partiler Cuellar’ın atanmasından memnun

Kolombiya eski Dışişleri Bakanı Maria Angela Holguin Cuellar’ın BM...

Erhürman: “Halkın talebini yerine getirmek için sokağa çıkacağız”

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “utan...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...