25.9 C
Lefkoşa

Komite’de “Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi” ve “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşüldü

- Advertisement -

Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi’nde bugün “Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi”  ve “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ele alındı.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, bugün saat 11.30’da toplanan Komite’de ilk olarak Ulusal Birlik Partisi (UBP) Gazimağusa Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay’ın öneri sahibi olduğu  “Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’ni görüştü ve oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite toplantısına, Milletvekili Canaltay ile Başbakanlık ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığından yetkililer katılarak, konu ile ilgili ilgili görüşlerini komiteye sundu.

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, daha sonra,  “Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve genel görüşmesine devam etti. Komitenin bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edeceği kaydedildi.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Muhaceret Dairesi, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk Narenciye İhracatçılar Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odasından yetkililer katılarak konu ile ilgili ilgili görüşlerini Komite’ye sundu.

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığındaki toplantıya, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Ongun Talat, Komite Üyesi UBP Milletvekili Fırtına Karanfil, UBP Milletvekili Hasan Küçük ve CTP Milletvekili Ürün Solyalı katıldı.

Komite toplantısına ayrıca, CTP Milletvekilleri Devrim Barçın, Sami Özuslu, Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars ve Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers katıldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

DÜÇ’ten kasaplık hayvan satışı duyurusu

Devlet Üretme Çiftlikleri (DÜÇ), kasaplık hayvan satışı tekliflerin 18...

Konstantinos Kombos Brüksel’de

Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos bugün gerçekleştirilecek AB Dış...

Başpiskopos Makarios için anma töreni yapıldı

Başpiskopos Makarios için dün, Cikko Kilisesi’nde anma töreni düzenlendiği...

1.Mahmut Çalışkan ve Şampiyon Melekler Anı Yol Koşusu yapıldı

 1. Mahmut Çalışkan Ve Şampiyon Melekler Anı Yol Koşusu, Yeniboğaziçi...

Nevşehir’de zincirleme trafik kazasında 3 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Nevşehir'de üç otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...