25.9 C
Lefkoşa

KKTC yükseköğretimi Azerbaycan’da tanıtılıyor

- Advertisement -

KKTC’nin yükseköğretim olanakları, Azerbaycan’da yapılan “KKTC Yükseköğretim Tanıtım Fuarı” ile tanıtılıyor.

KKTC’nin yükseköğretim olanaklarını Azerbaycan’da tanıtmak ve iki ülke arasındaki eğitim iş birliğini güçlendirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen “KKTC Yükseköğretim Tanıtım Fuarı”, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımıyla açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Holiday Inn Hotel’de düzenlenen fuarın açılışına, Çavuşoğlu’nun yanı sıra Azerbaycan Milletvekilli Hikmet Babaoğlu, KKTC Bakü Temsilcisi Büyükelçi Ufuk Turganer, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, bakanlık bürokratları, üniversite rektörleri ve yetkilileri, Türkiye Bakü Büyükelçiliğinden yetkililer ve Azerbaycan’da öğrenim gören öğrenciler katıldı.

Fuar boyunca, KKTC’de faaliyet gösteren 11 üniversite, katılımcılara programlarını, sundukları imkanları ve burs olanaklarını tanıttı.

 Öğrenciler, akademisyenler ve eğitim sektörü profesyonelleri, KKTC’deki eğitim fırsatları hakkında detaylı bilgi alabilme fırsatını yakaladığı fuarda, etkinlik kapsamında yapılan sunumlar, bilgilendirme oturumları ve birebir görüşmelerle, katılımcıların KKTC’deki üniversiteler hakkında doğrudan bilgi edinmelerine olanak sağlandı.

 -Çavuşoğlu

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitim için Azerbaycan’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, Azerbaycan ile Kıbrıs Türk halkının gönüllerinin her zaman bir olduğunu belirtti.

Kendi coğrafyalarında Türk dünyasının bir parçası olmak için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Çavuşoğlu, KKTC’nin üniversite ve öğrenci adası olduğunu ve Azerbaycanlı kardeşlerini KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

KKTC üniversitelerinden binlerce Azerbaycanlı öğrencinin mezun olduğunu ve çok önemli yerlerde görevler aldığını dile getiren Çavuşoğlu, “Biz aynı dili konuşan, aynı sevinci paylaşan Azerbaycanlı kardeşlerimizin başarılarıyla gurur duyuyor ve Azerbaycan halkı ile Kıbrıs Türk halkının buluşmasını, birbirini tanımasını istiyoruz.” diye konuştu.

Düzenlenen fuarın eğitim alanında yeni bir iş birliğinin başlangıcı olduğuna da vurgu yapan Çavuşoğlu, fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ederek, hayırlı olmasını temenni etti.  

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Cumhurbaşkanı Tatar: “2024’te daha güçlü bir Türkiye ve KKTC umudu taşıyoruz”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha çok acılar ve üzüntüleriyle hatırlayacakları...

Meteoroloji uyardı: “Afrika’dan çöl tozu geliyor”

Meteoroloji Dairesi, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin bugün...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a “Asrın Felaketinde Jandarma” isimli kitap takdim edildi

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri...

UNRWA’ya fonları durdurduğu gerekçesiyle İngiliz Dışişleri Bakanlığına karşı hukuki mücadele başlatılacak

 Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık...

Sterlin 34.99, euro 30.26, dolar 27.20 TL’den işlem görüyor

KKTC’de serbest piyasada sterlin 34.99TL, euro 30.26, ABD Doları...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...