13.9 C
Lefkoşa

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, CTP’nin Annan Planı’na ilişkin panelleriyle ilgili eleştirilerde bulundu

- Advertisement -

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Celal Bayar,  Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Annan Planı’na ilişkin düzenlediği panellerle ilgili eleştirilerde bulundu, devlete sahip çıkma çağrısı yaptı.

Bayar, ana muhalefet CTP’nin Annan Planı’na ilişkin düzenlediği panellerin içeriği ve zamanlamasıyla ilgili eleştiride bulunarak, “Gönül arzu ederdi ki 23 Nisan günü yapılacak olan panel münhasıran Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımıza hasredilseydi.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorununun 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı ile çözüldüğü, Kıbrıs’ta çözüm ve barış sağlandığını belirten Bayar, “anlaşmanın Anavatan Türkiye’nin desteklediği şekilde egemen eşitliğe dayalı iki devletli bir çözüm olacağını” söyledi.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliğinin, Filistin’de ateşkes konusunda tedbirler almadığını, İsrail’i desteklediğini belirten Bayar, bu devletlerin Annan Planı konusunda sözlerini tutmadıklarını kaydetti.

Bayar, “Gerek Annan Planı, gerekse Crans Montana süreçlerine kadar uzanan çözüm müzakerelerinin bir netice vermediği ve bunların da müsebbibinin Rum tarafının, ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’ unvanı ile AB üyeliğini arkasına almış olmasının şımarıklığı ile ortaya koyduğu uzlaşmaz tutumu olduğu ortadadır” dedi.

TMT Mücahitler Derneği’nin iki devletli çözüme tam destek verdiğini belirten Bayar, “Bunun gerçekleşmesi için tüm siyasi partilerimizin el ve gönül birliği içinde devletimize sahip çıkarak onu her anlamada kalkındırması, tüm halkımızın refahı ve mutluluğunu sağlayarak, Anavatanımızın desteği ile Büyük Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkmasıyla tanıtma faaliyetlerine güç vermesi, canımızı ortaya koymuş olan bizlerin, şehit ve gaziler adına en halisane dilek ve beklentilerimizdir” ifadelerini kullandı.

Devlete sahip çıkma çağrısında bulunan Bayar, tüm halkın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, şehitlere Allah’tan rahmet, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm gazilere şükranlarını sundu.

- Advertisement -

Son Haberler

Töre, Hellim, Pastelli ve Pekmez Festivali’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kozanköy’de bu...

İTT Zirvesi başladı

 Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen 15. İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT)...

Cumhurbaşkanı Tatar, İİT 15. İslam Zirvesi’nde

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı...

Yapay zekalı F-16 ile pilot kontrolündeki F-16 arasında ‘it dalaşı’

Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Frank Kendall,...

Sponsor

Göz Atın

Polisiye olaylar

Eski sağlık tetkik sonucu raporunu sahteleyip tedavüle sürdüğü tespit...

İsrail ordusu: Gazze’deki esirlerimizin kaçma senaryosuna hazırlıklı değildik

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde beyaz bayrak kaldırmalarına...

“Sanat İyileştirir” sergisi 5 Haziran’da açılacak

Devrim Tayanç Malyalızade Sanat Atölyesi’nde çalışmalar yapan amatör katılımcıların...

Antidepresan ilacı biten Dilan Polat, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan...

Meclis Genel Kurulu’nda “Çocuk Hakları” gündemli temsili özel oturum yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Cumhuriyet...

Töre, Hellim, Pastelli ve Pekmez Festivali’nin açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kozanköy’de bu yıl dördüncü kez düzenlenen Hellim, Pastelli ve Pekmez Festivali’nin açılışına katıldı. Töre, köy meydanında düzenlenen festivalde...

İTT Zirvesi başladı

 Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen 15. İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi başladı. "Sürdürülebilir Kalkınma için Diyalog Yoluyla Birlik ve Dayanışmanın Güçlendirilmesi" temasıyla...

Cumhurbaşkanı Tatar, İİT 15. İslam Zirvesi’nde

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gambiya'nın başkenti Banjul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 15. İslam Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı 15. Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinin...