25.9 C
Lefkoşa

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

- Advertisement -

 Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisini” onaylayarak, Meclis Genel Kuruluna sevk etti.

Komite bugün saat 09.30’da UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığında toplandı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, komite, gündeminde bulunan “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı, “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi (Değişiklik) Yasa Önerisi (Öneri Sahipleri: UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve UBP Lefkoşa Milletvekili Ahmet Savaşan)” ve “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Komite ilk olarak, “Mücahitlerin Tazmini ile Gazilerin Hak ve Menfaatlerinin Belirlenmesi  (Değişiklik) Yasa Önerisini (Öneri Sahipleri: UBP Gazimağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve UBP Lefkoşa Milletvekili Ahmet Savaşan) oybirliği ile onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite daha sonra, gündeminde bulunan “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve madde madde görüşmeye başladı. Komite bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Komite son olarak, gündeminde yer alan “Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oyçokluğu ile onaylayarak Genel Kurul’un gündemine sevk etti.

Komite toplantısına davetli olarak,  Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,  Personel Dairesi, Sosyal Sigortalar Dairesi, KTAMS, KAMU-SEN, HÜR-İŞ Federasyonu ve Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği’nden yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini sundu.

Komite toplantısında Maliye Bakanı Özdemir Berova ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da hazır bulundu.

UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığında toplanan İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, Komite Başkan Vekili CTP Milletvekili Filiz Besim, komite üyeleri; CTP Milletvekili Devrim Barçın, UBP Milletvekili Ziya Öztürkler ve UBP Milletvekili Ahmet Savaşan katıldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Libya’da selden etkilenen bölgelerde altyapının yüzde 70’i hasar gördü

Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH), ülkenin doğusunda selden etkilenen...

ARUCAD Press ilk bilimsel kitabını çıkardı

ARUCAD Press, “New Approaches Toward Recording, Preserving and Studying...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Banjul Belediye Başkanı‘yla görüştü

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 15. Devlet ve...

“III. Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi” açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “III. Atatürk’ün Çocukları Resim...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...