27.8 C
Lefkoşa

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

- Advertisement -

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün UBP Milletvekili Komite Başkanı Sunat Atun başkanlığında toplandı.

Meclisten yapılan yazılı açıklamaya göre, Komite, gündeminde bulunan “Başbakanlık ve Merkez Kuruluşu (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı”, “Personel Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı” ve “Tasdik Memurları Yasa Tasarısı”nı ele aldı.

Komite ilk olarak, “Tasdik Memurları Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve madde madde görüşmeye devam etti. Komite bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Kıbrıs Türk Barolar Birliği ve Kıbrıs Türk Tasdik Memurları Derneği’nden yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini sundu.

Komite daha sonra, gündeminde bulunan “Başbakanlık ve Merkez Kuruluşu (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı”nı ele aldı madde madde görüşmeye devam etti. Komite bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Personel Dairesi, KTAMS ve KAMU-SEN’den yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini sundu.

Komite, son olarak “Personel Dairesi ( Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı”nı ele aldı ve madde madde görüşmeye devam etti. Komite bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak,  Başbakanlık, Maliye Bakanlığı, Personel Dairesi, KTAMS ve KAMU-SEN’den yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini sundu.

UBP Milletvekili Sunat Atun başkanlığında toplanan İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplantısına, Komite Başkan Vekili Filiz Besim, Komite Üyesi UBP Milletvekili Ziya Öztürkler ve Komite Üyesi CTP Milletvekili Devrim Barçın katıldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin...

Buse Savaşkan 2 Ağustos’ta yarışacak

2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak...

Sponsor

Göz Atın

Hayatını kaybeden Cemal Arkut için CTP Genel Merkezi’nde tören düzenlendi

Geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitiren Kıbrıs’ta barış mücadelesinin...

Medya Başarı ve Teşvik Ödülleri için başvurular başladı

 Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), her yıl 11 Temmuz’da...

Muhabir- akademisyen Louis Jacobson DAÜ’de seminer verdi

Kıdemli muhabir ve akademisyen Louis Jacobson, Doğu Akdeniz Üniversitesi...

Yağışlı hava Pazartesi’ye kadar devam edecek

Meteoroloji Dairesi, yağışlı havanın 19 Şubat Pazartesi’ye kadar devam...

Serdaroğlu’ndan asgari ücretin bir an önce belirlenmesi çağrısı

Hür İşçi Sendikaları (Hür-İş) Federasyonu Başkanı Ahmet Serdaroğlu, asgari...

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde bulunan Lefke çöp depolama alanında yürütülen ıslah çalışmalarının ardından minimum seviyeye getirilen yangının bugün yeniden...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyetinin "yolda olduğunu” savundu. Şahiner, “Hukuku yok saymak,  vurguna doymamak,  yolsuzluklara kılıf...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin 9-15 Temmuz arasındaki süreye ilişkin hava tahmini raporuna göre bölge, alçak basınç sistemi ile sıcak...