24.7 C
Lefkoşa

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplandı

- Advertisement -

 Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi bugün, Komite Başkanı UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığında toplandı.

Meclisten yapılan açıklamaya göre komite, Yüksek Adliye Kurulu üye seçimini ve Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı görüştü.

Komite, Yüksek Adliye Kurulu üye seçiminde adayların, Cumhuriyet Meclisi İç Tüzüğü’nde aranan niteliklere sahip olduklarını oy birliğiyle onaylayarak; seçim yapılmak üzere Genel Kurula sevk etti.

Komitede Taşınmaz Mal Edinme ve Uzun Vadeli Kiralama (Yabancılar) (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın genel görüşmesi de yapıldı. Tasarıyla ilgili çalışmalara bir sonraki devam edilecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Dairesi, Şirketler Mukayyitliği, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk Emlakçılar Derneğinden yetkililer ve bazı avukatlar katılarak, tasarıyla ilgili görüşlerini sundu.

UBP Milletvekili Yasemi Öztürk başkanlığındaki toplantıya CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Ongun Talat, komite üyeleri UBP Milletvekili Fırtına Karanfil, UBP Milletvekili Hasan Küçük ve CTP Milletvekili Ürün Solyalı katıldı.

Komite toplantısına ayrıca İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, CTP Milletvekili Erkut Şahali, CTP Milletvekili Salahi Şahiner ve Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars  katıldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Doğrudan Gelir Desteği ve Gübre Desteği birinci avans ödemeleri yapıldı

2023-2024 Üretim Yılı Doğrudan Gelir Desteği 1’inci avans ödemesi...

Töre, Kalecik Karası Üzüm Festivali açılışına katıldı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ankara temaslarının sonunda Kalecik...

Akdoğan-Vadili yol yapımında kaza… 40 yaşındaki Fernando hayatını kaybetti

 Akdoğan-Vadili ana yolu üzerinde, yol bakım ve onarım çalışmaları...

KTOEÖS’ten Çavuşoğlu’na sorular…

 Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Milli Eğitim...

Havva Günsel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel’in...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...