25.9 C
Lefkoşa

Her Daim Doğa Dostları’ndan 3 Haziran Bisiklet Günü mesajı…

- Advertisement -

 Her Daim Doğa Dostları, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nün, bisikletin önemini ve faydalarını vurgulamak için kutlandığını, bu özel günün, bisikletin sağladığı çevre dostu, ekonomik ve sağlıklı ulaşım avantajlarını hatırlattığını bildirdi.

Her Daim Doğa Dostları Başkanı Yusuf Şentuğ, gün dolayısıyla yayınladığı mesajda, 2018 yılında Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak kabul edilen günün, bisikletin sürdürülebilir kalkınma, sağlıklı yaşam ve çevre koruma hedeflerine katkısını teşvik etmeyi amaçladığını​Dünya Bisiklet Günü’nün arkasındaki temel amaçlardan birinin, bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bisikletin, düşük maliyetli ve çevreye zararsız bir ulaşım aracı olarak iklim değişikliği ile mücadelede ve şehirlerdeki trafik sıkışıklığını azaltmada önemli bir rol oynadığını belirten Şentuğ, ayrıca, bisiklet sürmenin fiziksel aktiviteyi artırarak toplum sağlığını olumlu yönde etkilediğini ifade etti.

Şentuğ şöyle devam etti:

“Bugün, bisiklet sürüşünü teşvik eden etkinlikler, toplu bisiklet turları, bisikletli ulaşım kampanyaları ve bisiklet parkurlarının açılması gibi çeşitli etkinliklerle kutlanır. Aynı zamanda, bisiklet sürüş eğitimi ve bisiklet bağışları gibi farkındalık artırıcı ve destekleyici faaliyetler de düzenlenmektedir. ​Sonuç olarak, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü, bisikletin toplumsal, çevresel ve ekonomik faydalarını vurgulayan ve bu alandaki farkındalığı artırmayı amaçlayan önemli bir gündür.

Bizler Her Daim Doğa Dostları olarak Gazimağusa’mızda güvenli bisiklet yollarının bir an önce düzenlenmesini daha çok otomobil yolları yerine toplu ulaşım araçları sayesinde seferde olan otomobil sayısının düşürülmesini karbon salınımını azaltacak sıfır karbon salınımı yapan bisikletlerin yollarda olacağı bir kent istiyoruz. Bisiklet doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bu konuda adım atacak yöneticilerimizin yanında olacağımızı deklare ediyoruz.” 

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Ünal Üstel ve Cevdet Yılmaz Ankara’da Mali İşbirliği Protokolü’nü ele aldı

Başbakan Ünal Üstel ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz...

Güzelyurt’ta faciadan dönüldü…

Güzelyurt’ta bir ikametgahın ambarı içerisinde, muhtemelen çalışır durumdaki gazlı...

Gardiyanoğlu, İstanbul Otizm Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde incelemelerde bulundu

İstanbul’da temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık...

En fazla yağış metrekareye 21 kg ile İskele’de kaydedildi

Meteoroloji Dairesi bu sabah itibarıyla son 24 saatte en...

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC Taekwondo Federasyon heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Taekwondo Federasyonu Başkanı Eyüp Zafer...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...