27.8 C
Lefkoşa

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Ercan’da greve gidiyor

- Advertisement -

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası, 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacak “toplumsal eyleme” “Ercan Havalimanı Trafik”te gün boyu grev başlatarak destek vereceğini bildirdi.

Sendikadan yapılan açıklamada, hükümete, “halkı, çalışanı, üreticiyi, esnafı ve kurumları izlediği yanlış politikaların sonuçları olarak alt üst ettiği” suçlamasında bulunuldu.

AKSA ile yapılan sözleşme sonucu her iki ayda bir elektriğe zam geldiğini, ihalesiz yakıt alımları ve bakım onarımdaki ihmalleri ile Elektrik Kurumu’nun bilerek ve isteyerek işlevsiz hale sokulmaya çalışıldığını savunan sendika, şu eleştirilerde de bulundu:

“Ercan Havalimanını özelinde çalıştıran T&T şirketine yıllardır sözleşme gereği olan yükümlülüklerini yapmamasının yolunu açmakta, yeni terminalin büyüyen giderlerini karşılayabilmesi için muafiyetler sağlamaktadırlar. Bunun yanında tüm havacılık standartlarını alt üst etmiş durumdadırlar.

Hayvancı ve üretici yaratılan pahalılık ve yüksek girdi maliyetleri karşısında tükenecek noktaya gelip sokağa dökülmüş, Koop Süt batma noktasına getirilmiş, kasaplar, restorancılar ve esnaf kepenk kapatma eşiğindedir.

Asgari ücret açlık sınırının altında kalmış, maaşlar hayat pahalılığı karşısında erimektedir. Sermayeye milyonlarca dolar bulabilen hükumet çalışana para bulamamaktadır.

Narenciye iki yıldır ağacın üstünde kalmakta, satılamamaktadır. Yüksek girdi fiyatları yüzünden üreticinin zarar etmeyeceği fiyat piyasaların çok üstüne çıkmıştır.

Devlet eli ile verilen eğitimde ve sağlıkta hayır kalmamıştır. Parası olan özelde eğitim ve sağlık ihtiyacını karşılamakta, parası olmayan kaderine mahkum edilmektedir.”

HTSK açıklamasında, halkın, hükümetin yanlış politikalarından bıktığı savunularak “Sizleri artık icraatın başında görmek istemiyoruz. Biz sorunlara sizler gibi dışarıdan ithal bir çözüm öngörmüyoruz. İsteğimiz, halkını koruyan bir hükümet yapısıdır. Bu sebeplerden dolayı 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacak toplumsal eyleme sabah saat 10.00’da Ercan Hava Trafikte gün boyu grev başlatarak ve saat 11.00’de Başbakanlık önünde olarak destek vereceğiz” denildi.

- Advertisement -

Son Haberler

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin...

Buse Savaşkan 2 Ağustos’ta yarışacak

2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak...

Sponsor

Göz Atın

Kaçak işçi çalıştırma ve Kıbrıslı Türk çalışanlara ilişkin önlemler görüşülmeye devam ediliyor

Güney Kıbrıs’ta kaçak işçi çalıştırılmasının önüne geçilmesini ve Kıbrıslı...

Hava durumu…Çarşamba sabah yer yer sis bekleniyor. Sıcaklık 27-30 derece

Meteoroloji Dairesinin haftalık tahminlerine göre, bu hafta hava sıcaklığı 27-30...

Tabipler Birliğinden Bakan Gardiyanoğlu’na eleştiri

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik...

Başbakan Üstel bugün Ankara’ya gidiyor

 Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la...

KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN AP milletvekilleri, Kızılyürek ve AP Eğitim ve Kültür Komitesi Başkanı Verheyen’le Brüksel’de görüştü

KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Niyazi Kızılyürek...

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde bulunan Lefke çöp depolama alanında yürütülen ıslah çalışmalarının ardından minimum seviyeye getirilen yangının bugün yeniden...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyetinin "yolda olduğunu” savundu. Şahiner, “Hukuku yok saymak,  vurguna doymamak,  yolsuzluklara kılıf...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin 9-15 Temmuz arasındaki süreye ilişkin hava tahmini raporuna göre bölge, alçak basınç sistemi ile sıcak...