22.9 C
Lefkoşa

Hasan Taçoy: “Ülke her geçen gün kötüye gidiyor”

- Advertisement -

Ulusal Birlik Partisi(UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, ülkenin her geçen gün kötüye gittiğini, KKTC’nin “kendisine bir lider” bulamadığını savundu.

Hasan Taçoy’un basın ofisinden verilen bilgiye göre, Ada TV’de katıldığı programda Taçoy, “Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halen kendisine bir lider bulamadı. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinden oluşan 51 tane önder seçiyoruz, buradan lider ya da liderler çıkması lazım. Ama bu lider henüz çıkmadı” dedi.

Taçoy, UBP ve Yeniden Doğuş Partisi’nin bu yıl; ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 2025’te yapacağı kurultayda bir değişim hareketi veya bu hareketi sağlayacak bir değişim olacağına inandığını söyledi.

Vatandaşın takdirini almadan lider olunmasını doğru bulmadığını da belirten Taçoy, UBP’de 11 yıl gibi kısa bir sürede altı genel başkan değişmesinin nedeninin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşın siyasilere pek çok ders verdiğini kaydeden Taçoy, “Ben bu yüzden vatandaşıma güvenirim, KKTC insanına güvenirim, UBP üyesine güvenirim. Hangi tarihte yapılırsa yapılsın, UBP üyesi gerekeni yapacaktır” dedi.

Türkiye’yi bu konulara karıştırmak isteyenler olduğunu ifade eden Taçoy, Türkiye’nin bu konulara karışmadığını kaydetti.

Kendisinin de Türkiye ile sürekli her konuda istişare halinde olduğunu belirten Taçoy, ülkedeki tüm gerçekleri Türkiye’ye söylemeye devam edeceğini kaydetti. Taçoy, “Oradaki arkadaşlarıma, muhataplarıma, büyüklerime, abilerime, makamca benden yetkili olan insanlara da bunu izah etme yolunda olmaya devam edeceğim” dedi.

-“Türkiye müdahale etmez”

“Türkiye buraya müdahale etmez” ifadelerini kullanan Taçoy, “Türkiye istedi yapalım” söyleminin hem iki ülke ilişkilerine hem de Türkiye Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ciddi şekilde zemin kaybı yaşattırıldığını söyledi.

-“Üstel’in atanma kararı Sucuoğlu ve Tatar’ındır”

Hasan Taçoy, “Sayın Ünal Üstel’in oraya atanması kararını Türkiye almadı. Bu kararı alan iki kişi, Faiz (Sucuoğlu) ve Ersin Bey’dir (Cumhurbaşkanı Tatar). Bu kararı almalarına belki de ‘Hasan güçlüdür, o gelirse gitmesi zor olur’ düşüncesi neden olmuştur” dedi.

-“Anket dağınık bir şey”

Önceki gün basında yer alan bir anketin sonuçlarına da değinen Taçoy, “Adresi, kimin yaptığı, kimin yaptırdığı belli olmayan, dağınık bir şey. 5 bin 850 kişiye sorulmuş, 2 bin 245 kişi cevap vermiş. 3 bin 600 kişi cevap vermemiş. Neden vermemiş? Bunu Ünal Bey görürse ceza kesmesin diye. UBP’de diktatörlük mü var? 3 bin 600 kişi demek ki Ünal Bey’e oy vermeyecek. Vatandaş ‘biz memnun değiliz’ diyor. Anketi bu şekilde okumak lazımdır” dedi.

Vatandaşın kötü yönetimden ve söylediklerinin dinlenmemesinden şikayetçi olduğunu savunan Hasan Taçoy, insanların inançlarını yozlaştırmaktan geçen bir süreç yaşanmakta olduğunu söyledi.

-“Denetim mekanizmasında çok eksiklik var”

Ülkede gerekli denetimlerin yapılmadığını belirten Hasan Taçoy, Sayıştay, Ombudsman, Başbakanlık Denetleme Kurulu, Maliye Denetleme Kurulu gibi farklı bir çok denetim organları bulunduğunu belirtti. Taçoy, “Ama maalesef denetim mekanizmasında birçok eksiklik ve gerekli denetimlerin yapılmaması nedeniyle, iş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki sosyal ve ekonomik yaşantıyı etkileyecek bir boyuta gelmiştir” dedi.

Denetimsizliğin her alanda olumsuzluklara yol açabileceğini belirten Taçoy, devletin denetimde ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

Hasan Taçoy, denetimin eksik olması halinde, denetimsizlikten faydalanmaya çalışan veya kendisine daha farklı şeyler yaratmaya çalışan kesimlerin olabileceğini de belirtti.

Yükseköğretimde yaşanan son olayın üzücü olduğunu belirten Hasan Taçoy, sağlıklı bir ekonomi için lokomotif sektörlerde faaliyet gösteren kurumların kalitesini arttırması gerektiğini, kaliteyi düşürecek davranışların zarara yol açacağını söyledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Baf direnişi ve şehitler törenle anıldı

Baf Direnişi’nin 60’ncı yıl dönümü ve bu direnişte şehit...

İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları Geliştirme Çalıştayı yapılıyor

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi tarafından...

İsrail ile su iş birliğinin sağlanması ele alındı

Güney Lefkoşa'daki Su İşleri Dairesi'nin, İsrail Ulusal Su Şirketi...

Lefkoşa ve Zeytinlik’te park halindeki 2 araçta yangın çıktı

Lefkoşa ve Zeytinlik’te dün park halindeki iki ayrı araçta...

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı 50. Yıl Paneli’nde konuştu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkı için egemenlik, devlet...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...