20.8 C
Lefkoşa

Güzelyurt İftar Buluşması…

- Advertisement -

 Başbakan Ünal Üstel, hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan her türlü iş birliği içinde sıkıntıları birer birer çözeceklerini, ülkenin ihtiyacı olan projeleri birer birer yapacaklarını dile getirdi.

KKTC’ye günübirlik resmi ziyarette bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu akşam Güzelyurt’ta vatandaşlarla buluştu, Başbakanlık tarafından organize edilen ve Güzelyurt Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programına Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

– Üstel: “Türkiye suyunu almayan hiçbir narenciye bahçesi kalmayacak”

Başbakan Ünal Üstel, iftar programında yaptığı konuşmada, Kadir Gecesi olması nedeniyle bugünün en önemli gecelerden biri olduğunu söyledi, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın KKTC’ye her gelişinde bir müjde ve bir proje getirdiğini kaydetti.

Asrın Projesi ile Anadolu’dan çıkıp KKTC’de Geçitköy barajına dökülen suyun önce evlere geldiğini ifade eden Üstel, “Ardından suyu etap etap Güzelyurt ovaları ile buluşturuyoruz. Birinci, ikinci ve üçüncü etap için 23 milyona yakın bir bütçe ayırdılar” dedi.

Üstel, tüm etapların tamamlanmasından sonra Türkiye suyunu almayan hiçbir narenciye bahçesinin kalmayacağını kaydederek, İkinci Asrın Projesi’nin ise kablo ile enerji olduğunu ve fizibilite çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

-“Güzelyurt Hastanesi yakın zamanda hizmete girecek”

Güzelyurt’un uzun zamandır gündeminde olan Güzelyurt Hastanesi’nin 2016’dan beri atıl durumda olduğuna dikkat çeken Üstel, hastanenin ihalesinin yapıldığını ve çok yakın bir zamanda hizmete gireceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle Güzelyurt’ta süt toplama merkezlerinin kurulduğunu, hayvancılara gerekli yem desteği yapıldığını belirten Üstel, “Anavatan Türkiye ile yaptığımız mali iş birliği protokolleri çerçevesinde, bunun yanından Anavatan Türkiye ile olan kardeşlik duygularımızla ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başbakan Üstel, soğuk hava deposunun ilk etabında 15 bin tonunu yapıp, 4 sene içerisinde de 40 bin tona tamamlayacaklarını söyledi.

Hükümet olarak Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan her türlü iş birliği içinde sıkıntıları birer birer çözeceklerini kaydeden Üstel, alt yapıları ve ülkenin ihtiyacı olan projeleri birer birer yapacaklarını dile getirdi.

Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 78. BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında “KKTC’yi tanıyın” çağrısını hatırlatarak, çağrının ardından, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olduğunu anımsattı.

Üstel, “Türk devletlerine ziyaretlere başladık. İlk ziyareti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Azerbaycan’a yaptık. Hem ekonomiye katkı yapacak hem de kültürleri birleştirecek insanlarla bir araya geldik. Azerbaycan’ın milli meclisi bizim dostlar parlamenter grubunu onayladı. Bir millet üç devlet olarak devam ediyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e şahsım ve halkım adına teşekkür eder hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.

– Özçınar: “Güzelyurt, Anavatan Türkiye’nin yatırımlarıyla gelişime devam ediyor”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da, yıllar itibariyle Güzelyurt’un Anavatan Türkiye’nin yatırımlarıyla gelişime devam ettiğini kaydetti.

1975 yılında başlayan ilk projeyle birlikte Ortadoğu Teknik Üniversitesi yapımı, Anavatan’dan gelen suyun ülkeye taşınması gibi birçok projenin hayat bulduğunu ifade eden Özçınar, ”Bundan sonraki süreçte de bölgemizin ihtiyacı olan konulara da bir an evvel imza atmak arzusundayız” dedi.

Özçınar, özellikle sarı altın niteliğindeki narenciyenin gelişimi ve desteklenmesi, yeni yatırımlarla

güçlendirilmesi, mevcut hastanenin bir an evvel hayat bulması en önce gelen konuların başında olduğunu söyledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Ziyamet’e yeni okul…

“Bir Okul da Sen Yap” kampanyası kapsamında Halil Falyalı...

“Bay Kuzi’nin Maceraları” kitap serisinin lansmanı yapıldı

 Sürdürülebilir bir Çevre ve Enerji Verimliliği farkındalığı yaratılması öncelikleri...

Cumhurbaşkanı Tatar, Şampiyon Melekler Şehitliği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Melekler Şehitliği'ni ziyaret ederek, kabirlere...

Bursa’da eğitim uçağı düştü, 2 pilot hayatını kaybetti!

Bursa'da eğitim uçağının Yenişehir Havaalanı apron kısmına düşmesi sonucu...

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de tüm zamanların en yüksek sıcaklığı ölçüldü

Sıcak hava dalgalarının etkisini sürdürdüğü Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de,...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...