25.9 C
Lefkoşa

Gardiyanoğlu, Sağlık Dernekleri Platformu temsilcilerini kabul etti

- Advertisement -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Sağlık Dernekleri Platformu temsilcilerini kabul ederek sıkıntılarını dinledi.
Görüşmede; Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Thalassaemia Derneği, Kıbrıs Türk MS Derneği, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Derneği, Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Alzheimer Hastaları Derneği ile Evrensel Hasta Hakları Derneği başkan ve temsilcileri yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Tahir Serhat, Sosyal Sigortalar Dairesi Müdürü İlker Ökter ile Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de görüşmede hazır bulundu.
Sağlık Dernekleri Platformu adına konuşan Platform Sözcüsü Servet Özeralp, platform içinde yer alan sivil toplum örgütlerinin ortak sıkıntı ve beklentilerini aktardı.
Hastaların özellikle ilaç erişiminde yaşadıkları sorunların çözümü konusunda Bakan Gardiyanoğlu’ndan destek isteyen Özeralp; yaşlı hastaların ilaç ödemeleri ile ilgili bürokratik işlemlerin hızlandırılmasını talep etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da konuşmasında, sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmasının oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.
Bakanlık olarak 7 aydır ilaç erişimi konusunda vatandaşa en iyi hizmeti sunmak için mücadele ettiklerini anlatan Gardiyanoğlu, Tabipler Birliği ile Eczacılar Birliği tarafından bakanlığa sunulan tüm önerileri kabul ettiklerini söyledi.
“Dar gelirli vatandaşlarımıza da tüm kamu sağlık kuruluşlarımızda; poliklinik, acil servis fark etmeksizin sisteme dahil olma imkanı tanıdık” diyen Gardiyanoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın sistemindeki reçeteye entegre olduklarını ve şu an online olarak bunu görebildiklerini söyledi.
Yıllarca sigorta reçetelerini yazma yetkisinin sözleşmesi olan 92 doktorla sınırlı kaldığını belirten Gardiyanoğlu, “Hastanın en doğal hakkı doktor seçmedir. Biz bu sistemi tüm doktorlara açtık.’’ dedi.
Gardiyanoğlu, ilaç erişimi konusunda hastaların yaşadığı sıkıntıların çözümü için Bakanlık olarak önlem almaya devam ettiklerini, hastaları rahatlatacak yasal düzenlemeler için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Araştırma: Kutup ayıları, avlanma alışkanlıklarını iklim değişikliğine adapte edemiyor

Bilim insanları, Kuzey Buz Denizi'ndeki buzul erimelerine avlanma yöntemlerini...

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu New York’a gidiyor

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BM Genel Kurul toplantıları kapsamında temaslarda...

Arıklı kooperatif ürünlerinin Posta Dairesi üzerinden dünyaya satılabileceğini söyledi

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, kooperatifler tarafından üretilen...

Hristodulidis Erdoğan-Miçotakis görüşmesinden “umduğunu bulamadı”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5’inci Yüksek Düzeyli İşbirliği...

İş kazalarında dün 2 işçi yaralandı

Bostancı’da ve Esentepe’de dün yaşanan iş kazalarında iki kişi...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...