26.9 C
Lefkoşa

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği yapıldı

- Advertisement -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla boyama etkinliği düzenlendi. 

Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Girne, Güneşköy ve Gazimağusa’daki 18 yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezine devam eden down sendromlu gençlere yönelik düzenlenen etkinliğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de katıldı. 

“+1likteyiz, Farklılıklarımızla Güzeliz” sloganıyla yapılan etkinlikte, down sendromlu gençler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı binasının önünde sergilenmek üzere, ellerini boyayarak bir poster hazırladı. 

– Down sendromlu öğrenciler söz aldı

Etkinlikte ilk olarak down sendromlu öğrenciler söz aldı. 

Zehra Önsoy, bugünün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olduğuna dikkat çekerek, “Biz +1 farklıyız.” dedi, eğitim merkezlerine bir minibüs talebinde bulundu.

Hasan Başarı, etkinlikte arkadaşlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, Ömer Elmasoğluları da posteri Galatasaray’ın renkleriyle boyamak istediğini kaydetti, eğitim merkezine bilgisayar istediğini söyledi.

Öğrenciler ardından söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Sadık Gardiyanoğlu da,  farkındalık etkinliğine katkı koyan herkese teşekkür ederek, “+1likteyiz.” dedi, bu kapsamda çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. 

Bakan Gardiyanoğlu, Zehra Önsoy’un minibüs talebine de yanıt olarak, hayırsever bir iş insanının 5 tane engelli aracı bağışladığı duyurusunda bulunarak, bu araçlardan 1 tanesini de kendilerine sağlayacaklarını belirtti. 

Hayırsever iş insanının ilk olarak gelecek ay adada olacak şekilde  yolda olan 2 aracı bağışladığını söyleyen Gardiyanoğlu, ardından söz konusu iş insanının yaşadığı sağlık sorununun ardından, “engelli bireylerin yaşadığı sorunları bizzat yaşadım” diyerek, araç sayısını 5’e çıkardığını anlattı. 

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de, TAK muhabirine Daire’e bağlı 18 yaş üstü engellilere hizmet veren 3 merkez hakkında bilgi vererek, şu anda 18 yaş üstü 7 down sendromlu öğrencinin merkezlerinden hizmet aldığını kaydetti. Ecevit, down sendromlu insanların da çalışabileceğine ve topluma katkıda bulunabileceğine dikkat çekerek, bu çalışmaların desteklenmesi gerektiğini belirtti. 

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Dimitriu Kombos ile görüştü

DİSİ Başkanı ve Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu’nun dün,...

Haris Yeorgiadis “Kıbrıs’ın NATO’ya üyelik başvurusu derhal yapılmalı”

 DİSİ Milletvekili ve Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Konuları...

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş, Yayla köyünde üreticilerle bir araya geldi

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, dün Yayla...

Özuslu, Merkez Lefkoşa’da yurttaşla buluştu

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Milletvekili adayı olarak açıkladığı Sami...

TDP, Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Derneği’ni ziyaret etti

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Kuzey...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...