25 C
Lefkoşa

Başbakan Üstel, İYİ Parti heyetini kabul etti

- Advertisement -

Başbakan Ünal Üstel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve heyetini kabul etti. 

Başbakanlık Şeref Salonu’nda yer alan görüşmede konuşan Dervişoğlu, Cumhurbaşkanının davetiyle geldiklerini ifade ederek, gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. 

Dervişoğlu, Kıbrıs meselesini önemli ve kendi meseleleri olarak gördüklerini belirterek, Barış Harekatı’nın herkese, tüm adaya barış huzur getirdiğini kaydetti. 

Geride kalan 50 yılda da bunun görüldüğünü ifade eden Dervişoğlu, her şeye rağmen KKTC yönetiminin ortaya koyduğu iyi niyeti Rum tarafının doğru algılamadığını, AB ve BM’nin de gerekli adımları atmadığını söyledi. 

İzolasyonların bertaraf edilmesi, Kıbrıs Türk halkının hak ettiği yeri alması, hak ve hukukunun korunması için doğru adımların atılmasında, milli meselede her zaman KKTC’nin yanında ve destekçisi olacaklarını belirten Dervişoğlu, KKTC’nin TDT’de de gözlemci değil asli üye olması için Türkiye tarafından atılması gereken adımlar varsa destekleyeceklerini kaydetti. 

Dervişoğlu, Rum ve Yunanistan tarafından Kıbrıs Türk halkının haklarının, bağımsızlığının görmezden gelinmesinin kabul edilmez olduğunu ifade ederek, Kıbrıs’ın kendileri için stratejik önemi olan bir toprak parçası değil kale olduğunu vurguladı. 

İleriye dönük hedeflerde barış huzur kardeşlik istediklerini ve bunun için iki devletli bir yapının sürmesini istediklerini belirten Dervişoğlu, yeni maceralara girmenin gereğinin olmadığını, İki egemen eşit devlet tezinin sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi. 

Başbakan Ünal Üstel de, İYİ Parti heyetini KKTC’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 

Üstel, Kıbrıs Türk halkının çok acılar çektiğini, ancak Türkiye’nin harekat ile adaya bölgeye barış huzur getirdiğini kaydetti. 

İsrail’in Gazze’yi yok etmek için yaptığı saldırılara işaret eden ve saldırıları herkesin seyrettiğini ifade eden Üstel, Kıbrıs Türk halkının da aynı acıları yaşadığını belirtti.

“Biz barışı kutlarken Rumlar savaşa hazırlık yapmak için Yunanistanla savunma anlaşması imzalayacak” diyen Üstel, TBMM’de oy birliği ile alınan karar için halk adına teşekkür etti, “Bu bizim için ikinci bayram oldu” dedi. 

Bunun için Cumhuriyet Meclisini toplayacaklarını belirten Üstel, “Rum zihniyeti değişmedi değişmeyecek bize her türlü baskı yapılıyor ama biz Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte gelişmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

Rum Yönetimi’nin şimdi de KKTC ekonomisini hedef aldığını, ülkeden ev alanları tutukladığını ancak AİHM’in iç hukuk yolu olarak kabul ettiği taşınmaz mal komisyonunun çalıştığını ifade eden Üstel, “Üçüncü alman vatandaşını tutukladılar, bu KKTC ekonomisine darbe vurmak için yapılıyor” dedi. 

Benzin fiyatını düşük tuttuklarını, alışverişin ülkede daha uygun ve ucuz olduğunu, Rum’un da ekonomisinin KKTC’ye kaymasını hazmedemediğini anlatan Üstel, KKTC ekonomisi iyi noktada olunca tutuklamaların başladığını kaydetti. 

Güney hava limanını tercih eden Üçüncü ülke vatandaşlarına Ercan’ı kullanması çağrısında bulunan Üstel, Azerbaycan ile gelişen ilişkiler ve ticarete de değindi, bunun geliştirileceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından hediye takdimi yapıldı. 

- Advertisement -

Son Haberler

deneme deneme

Deneme deneme deneme deneme deneme denmee

Ölümlü trafik kazası

ÖLÜMLE NETİCELENEN TRAFİK KAZASI15.09.2024 tarihinde, saat 20:01 sıralarında, Akdoğan-...

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi...

Sponsor

Göz Atın

XIII. Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Klasik ve Spor Otomobil Kulübü’nün organizatörlüğünde gerçekleştirilen...

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Satranç Turnuvası 12-13 Ağustos’ta düzenlenecek

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası ile 65. Kare Satranç ve...

KTMMOB’de “Yapı Proje Kontrollük Portalı” hakkında toplantı düzenlendi

 İnşaatların daha etkin kontrol edilebilmesi amacıyla oluşturulan “Yapı Proje...

Zelenskiy, Ukraynalıların Rusların Avrupa’ya geçişini engellediğini söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ellerinde mavi ve sarı...

Muhammed Muhbir’in Reisi’nin yerine geçmesi bekleniyor

İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir...

deneme deneme

Deneme deneme deneme deneme deneme denmee

Ölümlü trafik kazası

ÖLÜMLE NETİCELENEN TRAFİK KAZASI15.09.2024 tarihinde, saat 20:01 sıralarında, Akdoğan- Vadili Anayolu üzerinde, Özugurlu Oto Lastik önünde, Burak Sefa ÜRÜM (E-32) yönetimindeki FB 950 plakalı...

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı

İskele-Ercan Anayolu Yeniceköy kavşağında meydana gelen kazada bir kişi hafif yaralandı. Polisten verilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında İskele-Ercan Anayolu'nda batı istikametine doğru seyreden Erman...

Güney Kıbrıs- Kosova maçında, “Kosova, Sırp’tır” ve “Kıbrıs, Yunan’dır” pankartı açıldı

Güney Kıbrıs - Kosova maçında "Kosova, Sırp'tır" ve "Kıbrıs, Yunan'dır" pankartları açıldı. Kosovalı futbolcular pankartları görünce, pankartlar sökülene kadar maçı bırakıp kenara çekildi. Kosova, UEFA...

İsrail’in Gazze katliamı 340 gündür sürüyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 41 bin 20'ye yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze...

Taçoy: “Üretime ve verimliliğe göre teşvikleri artıracağız”

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy,  “Laf Değil Çözüm Üretiyoruz” konseptiyle ortaya koyduğu çözüm planları çerçevesinde tarım ve hayvancılık...

Tehlikeli sürüş yapan ve görüntüleri yayımlanan motosiklet sürücüsüne ceza

 Lapta Oteller bölgesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde seyreden bir motosiklet sürücüsünün, insan hayatını tehlikeye atacak şekilde sürüş yaptığı görüntülerin sosyal medyada yayımlanması üzerine polis ekipleri...

Boğazköy’de iş kazası…3 yaralı var

Boğazköy’deki tribün inşasında  meydana gelen iş kazasında yaşları 36 ile 51 arasında değişen üç kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, iş kazası 11.45'te...