16.3 C
Lefkoşa

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Tatar ortak basın toplantısı düzenlendi

- Advertisement -

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anavatan Türkiye’nin KKTC’ye yaptığı desteklerin devam edeceğini söyleyerek, Türkiye’den kabloyla KKTC’ye elektrik sağlanacağını belirtti.

Kıbrıs konusunda egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün olmazsa olmaz olduğuna işaret eden Erdoğan, “Müzakere masasına dönülecekse, bunun yolu KKTC’nin tanınmasından geçmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyaretini KKTC’ye yapmasının anlamının büyük ve önemli olduğunu söyleyerek, dünyaya KKTC’ye sahip çıkacağı mesajını verdiğini belirtti.

Kıbrıs’ta çok acılardan geçildiğini hatırlatan Tatar, Erdoğan’ın ziyaretinin araya nifak sokmaya çalışanlar ve KKTC’yi içeriden bölmeye çabasında olanlara yanıt niteliği taşıdığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

-Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Anavatan Türkiye’nin KKTC’ye yaptığı desteklerin devam edeceğini söyleyerek, elektrik sorunu ile ilgili Türkiye’den kabloyla KKTC’ye elektrik sağlanacağını kaydetti. Erdoğan, kabloyla elektrik sağlanmasının ardından elektrik kesintilerinin sona ereceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar ile görüşmesinde Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz konularının da görüşüldüğünü dile getiren Erdoğan, Kıbrıs Türkü’nün her zaman yapıcı ve olumlu bir tavır içinde olduğunu söyledi.

“Kıbrıs Türkü asla azınlık olmamıştır, olmayacaktır” diyen Erdoğan, bu gerçekleri görmezden gelenlere gerçeklerle yüzleşmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kıbrıs konusunda egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün olmazsa olmaz olduğuna işaret eden Erdoğan, “Müzakere masasına dönülecekse bunun yolu KKTC’nin tanınmasından geçmektedir” dedi.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin hak ve çıkarlarını kararlılıkla savunmaya devam edeceklerini dile getiren Erdoğan, Türk tarafının hakça paylaşım için sunduğu önerilerin hala masada olduğunu belirtti.

Anavatan Türkiye’nin tüm imkan ve kabiliyetiyle KKTC’nin yanında olduğunu söyleyen Erdoğan, Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın süratle adaya geleceğini, özellikle Ercan Havalimanı’nın eksikliklerinin hızla giderilmesi yönünde çalışmalarda bulunacağını belirterek, “İnşallah 20 Temmuz’da buraya inmeyi planlıyorum. 20 Temmuz’da görüşmek üzere” dedi.

-Tatar

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk ziyaretini KKTC’ye yapmasının anlamının büyük ve önemli olduğunu söyleyerek, dünyaya KKTC’ye sahip çıkacağı mesajını verdiğini belirtti.

Kıbrıs’ta çok acılardan geçildiğini hatırlatan Tatar, Erdoğan’ın ziyaretinin araya nifak sokmaya çalışanlar ve KKTC’yi içeriden bölmeye çabasında olanlara yanıt niteliği taşıdığını kaydetti.

Egemen eşitlik ve eşit uluslararası temeldeki yeni siyaset ve vizyonu tüm dünyaya duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Tatar, gelinen noktada anavatan Türkiye’nin desteğiyle bu yeni siyaseti sonuna kadar sürdürmenin azim ve karalılığı içinde olduklarını söyledi.

Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz’de Kıbrıs’ın gelinen noktada öneminin arttığını dile getiren Tatar, “Mavi Vatan emin ellerlerdir. Kıbrıs Türk halkı her zaman Anavatan Türkiye ile uyum içerisindedir. Aramızdaki kutsal bağlar daha da güçlendi” dedi.

- Advertisement -

Son Haberler

KKTC, Antalya 2024 Turizm Fuarı’nda yerini aldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt...

TUSAŞ’a terör saldırısı: 5 şehit, 2’si ağır 22 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın...

Erdoğan TUSAŞ’taki terör saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin...

Ankara’da TUSAŞ tesisine terör saldırısı: 4 can kaybı, 14 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan...

Sponsor

Göz Atın

Gürsel Özçırak, yaşamını yitirdi

Lefkoşa - Güzelyurt Anayolunun 4 - 5'inci km'leri arasında...

Girne bölgesinde yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak

Girne bölgesinde yarın 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak. Kıbrıs Türk...

Erdoğan’ın talimatı ile sokak köpekleri için uyutmaya alternatif aranıyor: Kulis

AK Parti'nin hafta başında yaptığı MYK toplantısında sokak hayvanlarına...

Taçoy: İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu emekçinin özvarlıklarına sahip çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, İhtiyat Sandığına...

Gönyeli-Alayköy Gençlik Festivali bu yıl 22-23 Eylül’de yapılacak

 Gönyeli-Alayköy Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Gönyeli-Alayköy Gençlik Festivali bu...

KKTC, Antalya 2024 Turizm Fuarı’nda yerini aldı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 23-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Antalya’da yapılan, Antalya...

TUSAŞ’a terör saldırısı: 5 şehit, 2’si ağır 22 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıda şehit sayısının 5'e...

Erdoğan TUSAŞ’taki terör saldırısını kınadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Putin Erdoğan’la görüşmesinde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti....

Ankara’da TUSAŞ tesisine terör saldırısı: 4 can kaybı, 14 yaralı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 4 kişi şehit oldu, 14 kişi yaralandı. Terör saldırısını gerçekleştiren 2...

Zaroğlu: “Büyükyılmaz’ın sisteme atfen kullandığı sözleri çarpıtılarak yanlış yorumlanmıştır”

 Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bertan Zaroğlu, diğer Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz’ın “bir TV kanalında sisteme atfen kullandığı...

Ziya Öztürkler’in Meclis Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı

 UBP Milletvekili Ziya Öztürkler’in Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Meclis’in 7 Ekim 2024 tarihli İkinci Birleşimin, 18 Ekim 2024 tarihli Beşinci,...

TUSAŞ’taki terör saldırısına siyasilerden art arda tepkiler

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 4 kişinin şehit olduğu ve 14 kişinin...

TUSAŞ tesislerine terör saldırısı

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" açıklamasında...

Şampiyon Meleklerin aileleri yurda döndü

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görüşülen İsias Otel davasının dördüncü duruşmasının ardından Şampiyon Meleklerin aileleri, bugün öğle saatlerinde yurda döndü. Dün görüşülen davada mahkeme...