22.9 C
Lefkoşa

Töre, Denktaşçı Düşünce Derneği’ni kabul etti

- Advertisement -

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Akay Kamiloğlu başkanlığındaki Denktaşçı Düşünce Derneği heyetini kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, ziyarette ilk sözü alan Denktaşçı Düşünce Derneği Başkanı Akay Kamiloğlu, Türkiye merkezli olarak kurdukları derneğin, Anavatan Türkiye ile KKTC arasındaki bağların güçlendirilmesi hedefiyle çeşitli organizasyonlara imza atacaklarını belirtti.

Devlet kuran son Türk olan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın izinden gitmek adına bu derneği kurduklarını anımsatan Kamiloğlu, Cumhuriyet Meclisi’nce düzenlenen 15 Kasım Cumhuriyet resepsiyonuna davet ettiği için Meclis Başkanı Zorlu Töre’ye teşekkürlerini de iletti.

Daha sonra söz alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, müşterek milli davanın önemine dikkat çekerek, “Dünyanın neresinde olursak olalım, KKTC’nin istiklalini ve bağımsızlığını korumak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

1974 Mutlu Barış Harekatıyla oluşan coğrafya içerisinde 1983 yılında kurulan KKTC’nin milli bir kimliğe sahip olduğuna işaret eden Töre, Cumhuriyete sahip çıkmanın her Türk’ün asli görevi olduğunu kaydetti.

Töre, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kurduğu KKTC’yi yaşatmanın milli bekanın devamı için gereklilik olduğunu da ifade etti.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Meclis Genel Kurulu yarın olağanüstü toplanacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın saat 10.00’da olağanüstü toplanacak. Toplantının...

“III. Atatürk’ün Çocukları Resim Sergisi” açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “III. Atatürk’ün Çocukları Resim...

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) 47’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT)...

Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklamaları Rum basınında

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın AB’ye katılımı, Kıbrıs sorunundaki politika ve...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...