26.9 C
Lefkoşa

Taçoy: İhtiyat Sandığı birikimlerine yüzde 20 kar payı yatırıldı

- Advertisement -

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, İhtiyat Sandığı birikimi olanlara yüzde 20 kar payı yatırılması işleminin tamamlandığını duyurdu.

Taçoy, İhtiyat Sandığı birikimi bulunanların gerek daireye başvurarak, gerekse internet üzerinden hesaplarındaki son durumu görebileceklerini söyledi.

Önceden belirtmiş oldukları şekilde, İhtiyat Sandığı Dairesi’nde birikimi olan 200 bin 600 kişiye toplam 1 milyar 180 bin TL’nin 31 Aralık 2022 tarihindeki bakiyelerine yüzde 20 kar payı olarak yatırılmış olduğunu ifade eden Taçoy, “Avans ödemeleri dışında İhtiyat Sandığı Dairesi tarafından yapılacak tüm ödemeler 1 Haziran 2023’den itibaren yüzde 20 kar payı eklenerek yapılmaya başlanmıştır” dedi.

Taçoy, şöyle devam etti:

“Söz konusu çalışmayı tamamlayarak hak sahiplerine gereken ödemenin yapılması için canla başla çalışan tüm bakanlık personeline göstermiş oldukları özveri ve üstün başarı için teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Çalışma yaşamında emek ortaya koyan tüm insanlarımızın daha iyi ve daha güzel koşullara ulaşmaları için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Bunu da bu vesileyle herkesle paylaşmak isterim.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

CHP, yeni genel başkanını yarın seçecek

Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1368...

Havva Günsel Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel’in...

AB Ombudsmanı, Yunanistan’daki göçmen faciasıyla ilgili Frontex’in rolünü soruşturacak

Avrupa Birliği (AB) Ombudsmanı Emily O'Reilly, Akdeniz'de Yunanistan açıklarında...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...