33 C
Lefkoşa

Sanatın büyüsü Ercan’da yolculara merhaba diyor!

- Advertisement -

20 Temmuz’da kapılarını açan yeni Ercan Havalimanı’nda yolcular sanatın büyülü dünyası ile de karşılaşıyor.

T&T Havalimanı İşletmeciliği, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) kurucu üyelerinden Sema Özdemir Akbel’in “Sıfır atık ileri dönüşüm” sergisini Ercan Havalimanı’nda sanatseverler ile buluşturdu.

Girişte sanatla buluşan yolcular, yine sanatın sıra dışı ve çevreci yolculuğuna katılıp seyahatlerine başlıyor.

Sergi, Sema Özdemir Akbel’in sanatsal vizyonuyla hayat bulan eserleriyle dolu.

Elektronik atıklar, plastik, hurda ve daha pek çok atık malzeme, kreatif bir şekilde kullanılarak sanata dönüştü.

Sergi, yeni Ercan Havalimanı’ndaki giden yolcu pasaport sonrası salonda yolcularla buluşuyor.

Akbel’in sanatına dair söylemek istediği en önemli şeylerden biri, atıklara hayat ve sanat vermek suretiyle çevre bilinci oluşturma çabası. Yeniden doğan atık malzemeler, sanatın sihirli dokunuşuyla, topluma sürdürülebilirliğin ve geri dönüşümün gücünü hatırlatacak.

Sema Özdemir Akbel, “Atıl kalmış ya da önemsiz diye atılmış herhangi bir parçaya baktığımda, ona hayat verdiğim için kendi ruhumdan bir parçayı da orada bırakıyorum” diyor ve sanatının içsel yolculuğunu ifade ediyor.

Sema Akbel “Sıra Dışı” adlı ilk kişisel sergisinde Lefkoşa’da, daha sonra “İlk Nefes” adlı karma sergide İstanbul’da sergiledi. Akbel, ardından “Liberty” adlı eseri ile başına kafes geçirilmiş kolları olmayan insan figürü ile bastırılan ve engellenen ruhların özgürlük mücadelesini yansıtan muhteşem bir ifade ile sergi açmıştı.

Akbel, Ankara Sanayi Odası 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika atıklarını alıp, sanat eserlerine dönüştürdüğü çalışmalarıyla da adından söz ettirdi. Bu eserler, “Sanayide İleri Dönüşüm Sergisi” adıyla Mart 2022’deki İklim Zirvesi’nde ulusal ve uluslar arası katılımcılarla buluştu ve büyük ilgi gördü.

Ardından sergi, Gaziantep, Tuzla ve Bodrum belediyelerinin ve bölge organize sanayilerinin misafiri oldu. Her ziyaretinde, o bölgenin atıklarıyla yepyeni ileri dönüşüm eserleri bırakan Akbel, sanatın ayak izini çevre ve toplum farkındalığı için büyük bir sevinçle sürdürüyor.

Yeni Ercan Havalimanı, sanatseverlerle dolu muhteşem bir sergiye ev sahipliği yaparak, sanatın gücünü, estetiğini ve geri dönüştürücü etkisini gözler önüne seriyor.

Eserler, yolculara ve ziyaretçilere ilham ve düşündürücü bir deneyim sunarken, sanatın gücüyle çevre ve toplum bilincini de artıracak.

Sanatseverler, Yeni Ercan Havalimanı’nda unutulmaz bir sanat yolculuğuna hazırlıklı olun!

Sema Özdemir Akbel’in özgeçmişi

Sema Özdemir Akbel, asker bir baba ve ev hanımı bir annenin ortanca çocuğudur. Hayatının ilk yılları Trakya’da, gençlik ve öğrencilik yılları Ankara’da geçmiştir. 1981/1989 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde DPT’da çalışmış, eşzamanlarda Hacettepe üniversitesi PDR bölümünden mezun olmuştur. 1989 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yerleşmiş 2 sene Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde görev almış, 1993-2003 yıllarında anaokulu işletmeciliği yapmıştır.

Daha sonra aile şirketlerinde, farklı alanlarda çalışma hayatına devam etmiştir. Küçük yaşlardan beri hayata farklı gözlerle bakmayı, bakmaktan öte görmeyi umutsuz denilen çöp ve hurda haline gelmiş nesneleri dönüştürerek, onlara hayat katmayı kendisine ilke edinmiştir.

Yarattığı eserlerde, kendi dünyasından ve ruhundan kattığı anlamları, izleyenleri şölen içinde farklı derinliklere götürüp, herkesin kendisinden bir şeyler bulmasını sağlamaktadır. Sema Özdemir Akbel, evli ve iki çocuk annesidir.

- Advertisement -

Son Haberler

Yayın Yüksek Kurulu Ek Bütçesi onaylandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Yayın Yüksek Kurulu 2024 Mali...

Yapı işleriyle ilgili onay tasarısı Meclis’te onaylandı

Cumhuriyet Meclisi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye...

Meclis’te Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi’ne yönelik protokol kabul edildi

 Cumhuriyeti Meclis Genel Kurulu’nun bugün saat 14.00 itibarıyla başlayan...

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi toplandı

 Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, “Kamu...

Sponsor

Göz Atın

“Sahte diploma soruşturması” kapsamında bir kişi tutuklandı

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) Mali Suçlarla...

Sıla 4’ün kitabı yayımlandı

 Kıbrıs Türk müzik tarihinde önemli yeri bulunan Sıla 4 grubunun...

Tocci’den açıklamalar

İtalyan uluslararası ilişkiler düşünce kuruluşu “Istituto Affari Internazionali” Direktörü...

Gazimağusa Hurmalı Çember yeniden trafiğe açıldı

Kanalizasyon hattı yenileme projesi kapsamındaki kazı ve asfaltlama çalışmaları...

Girne’de otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı:” 2 kişi yaralandı, 1 kişi hayatını kaybetti!”

Girne’de öğleden sonra meydana gelen trafik kazasında, otomobil kaldırımdaki...

Yayın Yüksek Kurulu Ek Bütçesi onaylandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Yayın Yüksek Kurulu 2024 Mali Yılı Ek Bütçe Yasa Tasarısı, oy çokluğuyla kabul edildi. Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin Yayın Yüksek...

Yapı işleriyle ilgili onay tasarısı Meclis’te onaylandı

Cumhuriyet Meclisi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yapı İşleri Alanında Mutabakat Zaptı (Onay) Yasa Tasarısı görüşülerek oy çokluğuyla onaylandı. Açık...

Meclis’te Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Akıllı Ulaşım Sistemleri Projesi’ne yönelik protokol kabul edildi

 Cumhuriyeti Meclis Genel Kurulu’nun bugün saat 14.00 itibarıyla başlayan olağanüstü birleşiminde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Akıllı Ulaşım Sistemleri...