22.9 C
Lefkoşa

Sahte reçete soruşturmasında 4 zanlıya 3’er gün tutukluluk

- Advertisement -

 Sahte reçete soruşturması kapsamında polis tarafından tutuklanan iki doktor ve iki eczacı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlılara, 3’er gün tutukluluk verildi. Soruşturmayla ilgili bir doktor daha aranıyor.

Sahte reçete soruşturması kapsamında polis tarafından tutuklanan iki doktor N.P., M.A.S. ile iki eczacı İ.T. ve S.S bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten Polis Çavuşu mahkemede, Sosyal Sigortalar Şube Amirinin, şubeye gelerek, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde sahte reçeteyle ilgili şüpheler olduğunu, sahte reçeteler düzenlendiği ve para talep edildiğini anlattığını söyledi.

Yürütülen soruşturmayla ilgili bilgiler veren ve meseleyle ilgili bir doktorun daha arandığını ifade eden Polis Çavuşu, 12 kişiden ifade aldıklarını kaydetti. Polis Çavuşu, zanlıların hesaplarında da inceleme yapılacağını belirtti.

Savcı Behrat Mavioğlu da, bir ve ikinci zanlının verdiği gönüllü ifadelerin evrak bazındaki tutarlılık ve tutarsızlıklarının teyit ve tekzibinin yapılması, emarelerin taranması gerektiğini söyledi.

Bir kişinin daha arandığını kaydeden Mavioğlu, tahkikat için süreye ihtiyaç olduğunu ifade ederek, zanlıların 3’er gün süreyle tutuklanmasını talep etti.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç de, zanlıların, sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve sahtekarlıkla para ve mal temin etme suçlarından meseleyle bağlantıları olduğu ihtimali nedeniyle 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

KKTC’de bir haftada 13 yangın…

 KKTC’de 17-23 Nisan tarihleri arasında 13 yangın ve 11...

Kabinede değişiklik

Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP)-Yeniden Doğuş Partisi (YDP)...

“TUFAD Şeherde” etkinliği Kızılbaş Parkı’nda yapıldı

 “TUFAD Şeherde” etkinliği, “Lefkoşa’nın kültür gönüllüleri TUFAD’la Şeherde Buluşuyor”...

İngiltere’de ilk mülteci grubu, tartışmalı dev gemiye yerleştirildi

İngiltere'ye Manş Denizi üzerinden gelerek iltica başvurusunda bulunanların yerleştirilmesi...

Larnaka Marinası konusunda uzlaşı ihtimali doğdu

Larnaka’da liman ve marina projesinin üstlenici firmasının Rum yerel...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...