26.9 C
Lefkoşa

Metin Feyzioğlu: Türkiye ne kadar güçlenirse KKTC de o kadar güçlenecek

- Advertisement -

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye ve KKTC’nin refahının birbirine bağlı olduğunu belirtti. Feyzioğlu, “Türkiye ne kadar güçlenirse KKTC de o kadar güçlenecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla BRT’ye özel röportaj verdi.

Büyükelçi Feyzioğlu, cumhuriyetin kurulduğu dönemlere işaret ederek, “Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleyi sabırla ve ısrarla halka anlatmıştı” dedi.

“CUMHURİYET KURULURKEN VERİLEN MÜCADELENİN BUGÜNLERE IŞIK TUTUYOR”

Cumhuriyet kurulurken verilen mücadelenin bugünlere ışık tuttuğunu söyleyen Feyzioğlu, “15 Temmuz’daki hain terör saldırısında da bu örneği gördük” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, güçlü olmayan devletlerin bu coğrafyada yaşama şansı olmadığını belirterek, “Bu coğrafyanın nimetleri olduğu kadar zorlukları da bol” diye konuştu.

“TÜRKİYE BU COĞRAFYADA GÜVEN VE İSTİKRAR ARASIDIR”

Dünyadaki güçlü devletlerin tamamının donanmasının Doğu Akdeniz’de bulunduğunu aktaran Feyzioğlu, “Böyle bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye bu coğrafyada güven ve istikrar arasıdır” açıklamasında bulundu.

Feyzioğlu, Türklerin organizasyon ve devlet kurma becerilerinin çok yüksek olduğuna vurgu yaparak, “Bizim devlet aklımız binlerce yıl öncesine gidiyor” dedi.

“TÜRKİYE YOLUNA DİMDİK DEVAM EDİYOR”   

Türkiye’nin dünyanın en sıcak ve karışık bölgesinde yoluna dimdik devam ettiğini belirten Feyzioğlu, bu konudaki tutumlarının değişmeyeceğini belirtti.

Feyzioğlu, Kıbrıs’ta geçmişte yaşananları ve bugüne olan etkilerini de değerlendirdi. Türkiye’nin ve KKTC’nin sayesinde 1974’ten beri Rumlara rağmen bu adada barış olduğunu söyleyen Feyzioğlu, “İyi ki KKTC ve Türkiye birlikteler ve birlikte olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE NE KADAR GÜÇLENİRSE KKTC DE O KADAR GÜÇLENECEK”

Türkiye ne kadar güçlenirse KKTC’nin de o kadar güçleneceğine işaret eden Feyzioğlu, “Türkiye ve KKTC’nin refahı birbirine bağlı” diye konuştu.

Rumlar Türkleri soykırımdan geçirmek istediğini hatırlatan Feyzioğlu, “Her türlü ayrımcılığı yaptılar. Bunları unutmak asla mümkün değil. Rumlar Türkleri yetkili pozisyonlarda görmeyi içlerine sindirmedi. Yargıda, poliste, orduda ve mülki idarede Rumlar her zaman kayrıldı” açıklamasında bulundu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Nikos Hristodulidis “AB temsilcisi olmak isteyen bir siyasi ile konuştum”

BM Genel Sekreteri’nin ardından, AB’nin de bir temsilci ataması...

DAÜ ile Medi Foundation arasında iş birliği protokolü imzalandı

 Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Medi Foundation arasında, DAÜ...

Başbakan Üstel, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “KKTC’yi tanıyın” çağrısını selamladı

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş...

Tatar, Pakistan’da yaşanan tren kazası nedeniyle taziye mesajı yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Pakistan’da yaşanan tren kazası nedeniyle taziye...

Euro 29.95, sterlin 34.75, dolar 27.25 liradan işlem görüyor

KKTC’de serbest piyasada Euro 29.95 TL, sterlin 34.75 TL,...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...