33.5 C
Lefkoşa

Meclis Başkanı Töre, EMŞAV heyetini kabul etti

- Advertisement -

 Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) heyetini kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Töre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin asırlardır var olan Türk milletinin bir parçası olduğunu kaydetti. Töre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yılı geride bıraktığını ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de 40 yıldır devlet olarak var olduğunu vurguladı. 

Töre “Nasıl ki 30 Ağustos Zafer Bayramı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmışsa, 1974 de  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin temel taşıdır” ifadelerini kullandı.

Başkan Töre, Kuzey Kıbrıs toprakları üzerinde oyunlar oynandığını belirterek “Artık birleşik devlet olarak çözüm arayışı doğru değildir bu topraklarda. Federal temelde bir çözüm olamaz” dedi. Töre,  Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı’nın çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, “Vazife malulü ve şehit ailelerine her zaman destek son derece önemlidir, bizler bu vazife başında olup  malul ve gazi olan, şehit olanlar sayesinde ayaktayız” ifadelerini kullanarak, Vakıf yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Görüşmede heyet adına konuşan Emekli Tümgeneral Ali Serin de, “Türkiye her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanındadır, bu adada herkesin başka planları olabilir farklı arayışlarda olabilir; ancak bilinmelidir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her geçen gün daha da güçleniyor ve güçlenerek yoluna devam edecektir” dedi.

- Advertisement -

Son Haberler

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre...

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün...

Hellim standardına uyum için Avrupa Konseyi’nden 5 yıl uzatma alındı

Rum Yönetimi'nin Menşe İsmi Korumalı Ürün olarak hellim üretim...

Sponsor

Göz Atın

Girne Değirmenlik yolunda kaza…

Girne Değirmenlik anayolunda, bugün sabah meydana gelen trafik kazasında...

Güney Kıbrıs’ta koronavirüs hapları kedilerde kullanılacak

 Güney Kıbrıs’ta dün toplanan Bakanlar Kurulu'nun, insanlarda koronavirüs vakalarının...

Hristodulidis’in kabine değişikliği açıklaması istifa getirdi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in yeni yılda küçük çaplı...

Bağımsız Gençlik Derneği’nden burslar konusunda çağrı

Bağımsız Gençlik Derneği, öğrencilerin en son nisan ayında burs...

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığındaki toplantı saat 14.00’te başladı. Toplantının gündeminde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti...

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İskele-Karpaz Anayolu üzerinde dün 19.00...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün Komite Başkanı UBP Milletvekili Resmiye Eroğlu Canaltay başkanlığında toplandı. Komite, gündemindeki “Vakıflar İdaresi 2024 Mali Yılı...