26.9 C
Lefkoşa

Maliye Bakanı Şan, Erenköy Direnişi’nin 59’uncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

- Advertisement -

Maliye Bakanı Alişan Şan, Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde 8 Ağustos 1964 tarihinin mihenk taşı olduğunu belirterek, gösterilen direniş ve ortaya konan mücadelenin asla unutulmayacağını ve unutturulmayacağını vurguladı.

Şan, Erenköy Direnişi’nin 59’uncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Şan yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Şanlı mücadele tarihimizin mihenk taşlarından olan Şanlı Erenköy Direnişi’nin 59. yıl dönümünü onur ve gururla idrak etmenin mutluluğunu yaşamaktayız.

Başta Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere, yurt dışında öğrenim görürken tahsillerini yarıda bırakarak kutsal vatan topraklarını savunmak azmiyle Erenköy’e çıkan üniversite öğrencileri ve yurt dışındaki vatandaşlarımız, yokluk, yoksulluk içinde ve ağır şartlar altında bölge halkı ile birlikte Erenköy’de eşi benzeri olmayan mukavemet göstermiş, Kıbrıs Türk halkının bu mücadelesi tarihe altın harflerle yazılmış, Cumhuriyet’in temellerine en önemli harç konulmuştur.

Bu şanlı tarih, bu direniş, Kıbrıs’tan sökülüp atılmak istenen toplumumuzun üzerinde yaşadığı kutsal vatan topraklarına tırnağını geçirme mücadelesidir. Şanlı direniş asla unutulmayacak, unutturulmayacak, asırlarca nesilden nesile aktarılmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı Erenköy Direnişi öncesinde Rumlar tarafından hain bir tuzaklama sonucu şehit edilen üniversite öğrencimiz ve genç şairimizin; şehit Süleyman Ali Uluçamgil’in de şiirlerinde belirttiği gibi, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile gönül birlikteliği ile hareket edip, tek bir vatana yürekten inanıp, ‘kimimiz ölürken diyoruz, kimimiz ölürkana’ sözlerini kendisine şiar edinerek, vatan uğruna her şeyden vazgeçebileceğini gösteren, öğrencisiyle, köylüsüyle, Mehmetçik, Mücahit ve Mücahidesi ile el ele verip üzerinde yaşadığımız topraklara can verip, ter döken aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Aramızda olan kahraman gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. 8 Ağustos Şanlı Erenköy Direnişi’nin yıl dönümünü gönülden kutluyorum.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Berova, Girne Gümrük Şube Amirliğini ziyaret etti, incelemelerde bulundu

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Gümrük Ve Rüsumat Dairesi Girne...

Hristodulidis-Guterres görüşmesi bu akşam

 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ile BM Genel Sekreteri...

İsmail Bozkurt, kişisel arşivini Milli Arşiv’e bağışladı

 Kıbrıslı Türk Yazar, eski Turizm ve Kültür Bakanı İsmail...

Alayköy İlkokulu, eğitimdeki 50’nci yılını “Büyük Buluşma” etkinliği ile kutlayacak

 Alayköy İlkokulu, eğitimdeki 50’nci yılını “Büyük Buluşma” etkinliği ile...

İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Rum Meclisi Dışişleri Komitesi’ne bilgi verdi

İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçisi Oren Anolik, dün Rum Meclisi...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...