25.9 C
Lefkoşa

MAGEM Maraş’ta “Yaz Tatilinde Eğlenerek Öğrendiklerimizi Gösteriyoruz” etkinliğinde çocuklar eğlendi

- Advertisement -

Mağusa Gelişim Merkezi (MAGEM) Maraş’ta, “Yaz Tatilinde Eğlenerek Öğrendiklerimizi Gösteriyoruz” etkinliği yapıldı.

Mağusa Belediyesi’nin açıklamasına göre, MAGEM Maraş bünyesinde 3-31 Temmuz tarihleri arasında geçen yaz tatili etkinliklerine katılan çocuklar, hem eğlendi hem de birçok alanda bilgi sahibi oldu.

Etkinlik, MAGEM Maraş’ta Vakıflar İdaresi Gazimağusa İyilik Gönüllüleri’nin sponsorluğunda düzenlendi.

Çocuklar MAGEM Maraş’taki çeşitli atölyeleri deneyimleme ve kendilerini geliştirme imkanı buldu. Çocuklar etkinlikte şişme zıp zıp balonlar ve en çok sevdikleri maskotlarla doyasıya eğlenirken, eski çocuk oyunları da oynadı.

MAGEM Maraş çocukları Cankan Bilgiç, Elif Belen, Lara Deniz Akan’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, çocuklar Güler Ulak eğitmenliğinde Dansla Dövüş Atölyesi’nde öğrendiklerini sergilerken, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Gençlik Dairesi ile ortak yürütülen projelerin eğitmeni İlmiye Karaşahin ile ebeveynlerin de katılımıyla Yaratıcı Ritim Atölyesi gerçekleştirildi.

Eğitmen Mona Kashi Golzari ile resim atölyesinin de yer aldığı etkinlikte, katılımcı tüm çocukların el iziyle MAGEM Maraş çocuklarının ağacı resmedildi.

Gazimağusa Belediyesi MAGEM Maraş Sorumlusu Cansu Canalp Yarışan, MAGEM Maraş çocukları adına etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

Yarışan, MAGEM Maraş’ta artırarak yürüttükleri faaliyetlerde amaçlarının her yaştan bireye güven duyacakları ortamda ilgi alanlarına göre etkinlik sunmak olduğunu, yaz tatillerini teknolojik aletlerle geçirmek yerine MAGEM Maraş’ta fiziksel, zihinsel açıdan destekleyici faaliyet alanları yaratarak çıkılan yolda mutluluk verici katılımla tamamladıklarını belirtti. 

Yarışan, 3 Temmuz günü sınıfların önünde bekleyen ailelerin ilerleyen günlerde kapıdan bırakıp ard arda süren atölyelerin bitiş süresinde geri gelebilecek kadar kendilerine güven duymalarının gurur verici olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Atölyelerimizin birisinde çocuklarımıza sorduk, size kendisiniz şanslı hissettiren 3 şeyi yazın. Birinci cevap MAGEM Maraş’ta oyun oynamak oldu. Bu yürüdüğümüz yolun en güzel geri dönütü diye düşünüyorum. Bu hedefle MAGEM Maraş’ta faaliyetlerimizi geliştirerek sürdürmeye devam edeceğiz. Destek veren tüm ortaklarımıza da teşekkür ederiz.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

AKEL İsrail’in yeni katliamını kınadı…

AKEL İsrail’in Refah’taki çadır kente düzenlediği bombardımanı ve İsrail...

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi 5 yasa tasarısını oy birliğiyle onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti

Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi, gündemindeki...

KAMUSEN Başkanı Atan, Ramazan Bayramı için sağlık ve mutluluk diledi

Kıbrıs Türk Kamu Çalışanları Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan,...

En çok yağış Beyarmudu bölgesine düştü

Meteoroloji Dairesi, en çok yağışın Beyarmudu bölgesine düştüğünü açıkladı. Meteoroloji...

Güney Afrika’da trafik kazasında 20 kişi hayatını kaybetti

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Limpopo eyaletinde meydana gelen trafik kazasında...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...