27.8 C
Lefkoşa

Liberal Demokrasi Hareketi, İbrahimağa Köprülü Camisi’ne yapılan saldırı, hoşgörü eksikliğinin vahim bir sonucu olduğunu belirtti

- Advertisement -

Liberal Demokrasi Hareketi, Limasol’daki İbrahimağa Köprülü Camisi’ne yapılan saldırı, hoşgörü eksikliğinin vahim bir sonucu olduğunu belirtti.

Liberal Demokrasi Hareketi’nin konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle;

“Son bir hafta içinde yaşadığımız olaylar, farklı inançların ve düşüncelerin bir arada nasıl var olabileceğini ve hoşgörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır. Toplumumuzun her bir ferdinin inanç özgürlüğüne sahip olması, beraberinde sorumluluk getirir. İşte bu sorumluluk, birlikte yaşamamızın temelini oluşturur.

Geçtiğimiz günlerde Apostolos Andreas Manastırı’nda yaşanan olay, ne yazık ki, inançlarımızın çeşitliliğine olan saygının eksikliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Her ne kadar bireyler kendi inançlarını özgürce yaşama hakkına sahipse de, bu özgürlüğü kullanırken diğerlerinin haklarına saygı göstermek en temel sorumluluğumuz olmalıdır. Maalesef, bu olay bize inanç farklılıklarının hala bazılarımız için hoşgörüsüzlüğü tetikleyebileceğini acı bir şekilde hatırlattı.

Diğer bir olay olarak, Limasol’daki İbrahimağa Köprülü Camisi’ne yapılan saldırı, hoşgörü eksikliğinin vahim bir sonucudur. Bu tür saldırılar, toplumsal dengemizi zedeler ve bir arada yaşama iradesini sarsar. İnançlar arası saygı ve anlayış, toplumsal barışın temel direklerindendir.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, her bireyin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahip olma hakkını korur. Ancak bu haklarla birlikte gelen sorumluluklarımızı da unutmamalıyız. Farklı inançları anlamaya çalışmak, hoşgörüyü yaygınlaştırmak ve toplumsal birliği desteklemek, hepimizin üzerine düşen bir görevdir.

Yaşanan bu olaylar, toplumsal olarak daha fazla anlayışa ve hoşgörüye ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha gösteriyor. İnançların çeşitliliğini bir zenginlik olarak kabul edip, farklı inançlara saygı göstererek bir arada yaşamayı sürdürmek, toplum olarak ortak amacımız olmalıdır.

Çeşitlilik içinde bir arada yaşamanın ne kadar değerli olduğunu hatırlayarak, hoşgörü ve anlayışı hayatımızın her alanına taşımak, toplumsal birlik ve uyumu desteklemek adına atacağımız önemli adımlardır”.

- Advertisement -

Son Haberler

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin...

Buse Savaşkan 2 Ağustos’ta yarışacak

2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak...

Sponsor

Göz Atın

AKEL’in AP seçimleriyle ilgili adayları arasında Kızılyürek de var

Güney Kıbrıs’taki AKEL Merkez Komitesinin, partinin Avrupa Parlamentosu (AP)...

Sağlık Bakanı Dinçyürek: “Sağlıkta atacağımız adımlar, toplum tarafından en kısa sürede hissedilecek”

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, sağlık alanında ivedi olarak hayata...

NASA: “Mars daha hızlı dönmeye başladı ve Mars günleri kısaldı”

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) bilim insanları, Mars'ın...

Üç öğretmen sendikasından Kişmir’e destek, siyasi partilere iş birliği çağrısı

 Üç öğretmen sendikası, aleyhinde dava açılan gazeteci Ali Kişmir’e...

Hristodulidis, İtalya Başbakanı ile görüştü

 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in İtalya’da bir dizi resmi...

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde bulunan Lefke çöp depolama alanında yürütülen ıslah çalışmalarının ardından minimum seviyeye getirilen yangının bugün yeniden...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyetinin "yolda olduğunu” savundu. Şahiner, “Hukuku yok saymak,  vurguna doymamak,  yolsuzluklara kılıf...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin 9-15 Temmuz arasındaki süreye ilişkin hava tahmini raporuna göre bölge, alçak basınç sistemi ile sıcak...