22.9 C
Lefkoşa

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele’de eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri yapıldı

- Advertisement -

Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri’nin sorumluluk sahaları içerisinde, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Polisten verilen bilgiye göre, dün akşam 20:00 – 02:00 saatleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde,  Lefkoşa’da; eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler ve gece kulüpleri kontrol edildi, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Kahvehane ve pansiyonlardaki denetimlerde, ülkede ikamet izinsiz kaldıkları tespit edilen 2 kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatıldı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 23 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 820 araç sürücüsü kontrol edildi. 3’ü alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 155’i yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak olmak üzere toplam 261 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek, aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 45 araç trafikten men edildi.

-Gazimağusa

Gazimağusa’da gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları, alkollü içki satışı yapılan yerler ve gece kulüpleri kontrol edilmiş olup herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 6 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 1450 araç sürücüsü kontrol edildi ve 2’si alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 20’si yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak olmak üzere toplam 161 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 10 araç trafikten men edildi ve 1 sürücü de tutuklandı.

-Girne

Girne’de gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş olup, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen 1 kişi tutuklandı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 43 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 1460 araç sürücüsü kontrol edildi ve 8’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 3’ sürüş ehliyetiz araç kullanma, 76’sı yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanmak olmak üzere toplam 292 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 53 araç trafikten men edilmiş ve 1 sürücü ise tutuklandı.

-Güzelyurt

Güzelyurt’ta gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edildi, yetkili makamlardan izinsiz alkollü içki satışı yaptığı tespit edilen 2 işletme ile yetkili makamlardan izinsiz tütün ürünü satışı yaptığı tespit edilen 1 işletme hakkında yasal işleme gidildi.

Kahvehanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumar oynadıkları tespit edilen toplam 6 kişi ile kumar oynanmasına müsaade eden 1 kişi aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 1750 araç sürücüsü kontrol edildi, 41’i yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanma, 3’ü sürüş ehliyetsiz araç kullanmak olmak üzere toplam 534 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 27 araç trafikten men edildi.

Operasyon kapsamında trafik ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada bir adet tecavüzi alet (Muşka) bulundu. Araç sürücüsü tutuklanarak hakkında yasal işlem başlatıldı.

-İskele

İskele’de gerçekleştirilen denetimler kapsamında; eğlence mekanları ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş olup, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen 5 kişi tutuklandı.

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 5 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidildi.

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 845 araç sürücüsü kontrol edilmiş, 3’ü alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 50’si yasal hız sınırının üzerinde süratli araç kullanma olmak üzere toplam 106 araç sürücüsü çeşitli trafik suçlarından rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 7 araç trafikten men edildi ve 3 sürücü de tutuklandı.

-Resmi Evrak Sahteleme, Tedavüle Sürme Ve Sahtekarlıkla Kayıt Temini (Gelişme) 

Öte yandan 18 Mayıs’ta, Girne’de, öğrenci sürüş ehliyeti sınavına girmediği halde, resmi evrak sahteleyerek sınava girmiş gibi gösterip sahtekarlıkla kayıt temin ederek öğrenci ehliyeti alınması meselesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan  C.A.U.(E-34) ve S.K.(E-32)’nın ardından, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan L.B.(E-60) de tutuklandı.

-Hırsızlık

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir markette cuma günü, müşteri olarak bulunan S.E.Y.(E-20), iki şişe alkollü içkiyi alıp ödeme yapmadan market dışına çıkarmak istediği sırada market çalışanlarının kendisini fark etmesi üzerine içkileri bırakıp kaçmıştı. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturmada bahse konu şahıs tespit edilerek tutuklandı.

-Vahim Zarar ve Ciddi Darp

Öte yandan dün saat 19:00 sıralarında, Alayköy’de Y.E.(E-35), 210 mlgr promil alkollü içki tesiri altında olduğu bir sırada, yüksek ses çıkardığı gerekçesiyle tartıştığı Zeeshan Mehmood’un vücudunun muhtelif yerlerine elleri ve ayakları ile gelişi güzel vurup darp ettiği sırda adı edilenin burnuna kafası ile vurarak burun kemiğinin kırılmasına sebep oldu. Bahse konu şahıs tutuklandı.

Benzer bir olay da dün akşam Lapta’da yaşandı. Şht. İbrahim Nidai Caddesi üzerinde M.Y.(E-25), aralarında yaşanan tartışma nedeniyle Safeer Ahmad ve Toseef Ahmad’ın vücutlarının muhtelif yerlerine elleri ve ayakları ile gelişigüzel vurmak suretiyle darp ettiği sırada Safeer Ahmad’ın burnunun kırılmasına sebep oldu. Bahse konu şahıs tutuklandı.

- Advertisement -

Son Haberler

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk...

Sponsor

Göz Atın

Girne-Lefkoşa Anayolunda kaza meydana geldi…

Girne Lefkoşa Anayolu 12-13 km'leri arasında kaza meydana geldi....

İzinsiz ikamet eden 10 kişi tutuklandı

 Polisin dün ülke genelinde yaptığı denetimlerde, ikamet izinleri olmadığı...

Üstel:” Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği bayram, kardeşlik ve barış duygularını pekiştiriyor”

Başbakan Ünal Üstel, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği...

61. Mehmetçik Üzüm Festivali 4 Ağustos Cuma günü başlıyor

 Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi tarafından bu yıl 61’incisi düzenlenecek olan Mehmetçik...

Lefkoşa Gazimağusa anayolu trafiğe tekrar açıldı…

Kum yüklü kamyonun devrilmesi nedeniyle trafiğe geçici olarak kapatılan Lefkoşa - Gazimağusa ana yolu yeniden trafiğe açıldı. Kazada 23 yaşındaki sürücü yaralandı. Polis Basın Subaylığından...

Gazimağusa Lefkoşa ana yolu Lefkoşa gidiş yönü geçici olarak trafiğe kapatıldı

Gazimağusa - Lefkoşa anayolu, Lefkoşa gidiş istikameti, Pirhan yakınlarında meydana gelen trafik kazası sebebiyle geçici olarak trafiğe kapatıldı. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, kaza...

Meclis Genel Kurulu pazartesi günü toplanıyor… Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 7 Ekim Pazartesi günü toplanıyor. Genel Kurulda, Başkanlık Divanı Seçimleri yapılacak. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 1 Ekim Salı günü başlayan yeni yasama...

Vodafone Sultanlar Ligi’nde 41. sezon yarın başlayacak

Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi'nin 41. sezonu yarın oynanacak ilk hafta müsabakalarıyla başlayacak. Sezonun açılış maçında Galatasaray Daikin, VakıfBank'ı konuk edecek. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda...

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, “Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, "Mağusa Yolu Demirhan Balıkesir Kavşağı Dinamik (Akıllı) Sinyalizasyon Projesi Mal ve Hizmet Alımı” ihalesini tamamladı, imzalar atıldı. DEMİRHAN - BALIKESİR KAVŞAĞINA BÜYÜK...

“ADA 74” 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşıyacak

 ANTSO Denizcilik, bünyesine kattığı “Ada 74” gemisiyle, Anamur ile Girne arasında hava koşullarından etkilenmeden 12 ay kesintisiz yük ve yolcu taşımacılığına başlayacağını duyurdu. ANTSO Denizcilikten...

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok’u ziyaret etti

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer Çatalköy Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok'u ziyaret etti. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kırok şu ifadeleri...

Serhatköy alt geçidi ile Mevlevi çemberi arası trafiğe kapatılacak

Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu tarafından 6 Ekim Pazar günü Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor. Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, yarış, 08.00-20.00 saatleri arasında,...

Eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2,53

İstatistik Kurumu, eylül ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 2,53 olarak açıkladı. İstatistik Kurumu'nun yayımladığı verilere göre, eylül ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 2.53, bir önceki...