25.9 C
Lefkoşa

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, laik yapıya uygun kitaplar ile eğitimin devamını talep etti

- Advertisement -

Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, “toplumsal onay almayan” ders kitaplarının kullanılmasına karşı çıkarak, toplumun laik yapısına uygun kitaplar ile eğitimin devamını talep etti.

 Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Başkanı İnan Barlas tarafından Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na gönderilen ve basın ile paylaşılan mektupta, kullanılacak ders kitaplarının, yardımcı kitapların ve ders programlarının 21. yüzyılın bilim ve teknoloji çağındaki gelişmeleri yakalamaya odaklı ve dünya gerçekleri ile uyumlu olması istendi.

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin “laik bir cumhuriyet” olduğunun belirtildiği Anayasa’nın birinci maddesine işaret edilen mektupta, eğitimin gericilik ve dini sembollerle yapılmaması; okul kitaplarında kullanılacak örneklerin gelişmiş, teknolojide rekabet eden, okuryazar oranlarının yüksek olduğu modern ve gelişmiş ülkelerden verilmesi gerektiği kaydedildi.

Aile yapısı ve toplum kültürünün önemini öne çıkaracak örnekler kullanılması gerektiğinin belirtildiği mektupta, tek ebeveynli veya boşanmış ailelerin de bu topluma ait olduğu hatırlatıldı; LGBT ve kadın haklarına da duyarlı olunup savunulması istendi.

Atatürkçü, çok kültürlü, cinsel eşitliğe önem veren, dünya gelişimine ayak uydurabilen, çok lisanlı, hoşgörülü, kendi kültürünü öne çıkaran çağdaş Kıbrıslı Türk gençler yetiştirilmesi isteğinin belirtildiği mektupta şu ifadelere de yer verildi:

“Toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı, çağdaş, demokratik eğitim sistemi ile yetişecek çocuklarımızın toplumumuzu her ortamda layıkıyla temsil edeceğine güvenimiz tamdır.

Emrivaki şeklinde toplumsal onay almayan ve almayacağına emin olduğumuz bu tür kitapların kullanılmasına karşıyız. Toplumumuzun laik yapısına uygun kitaplar ile çocuklarımızın eğitiminin devamı talebimizi yineler; gençlerimizin ve toplumumuzun geleceği konusunda takipçi olacağımızı saygılarımızla arz ederiz.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Yenikent Bulvarı’nda 42 araçlık şov

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ralli...

Cumhurbaşkanı ve eşi, Cumhurbaşkanlığı personeliyle bayramlaştı…

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Cumhurbaşkanlığı çalışanlarıyla...

Polisin trafik kontrolleri… 239 sürücü ceza aldı, 1’i tutuklandı, 17 araç trafikten men edildi

Polis, ülke genelinde etkili olan yağışlı havaya rağmen trafik...

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı bütçesi onaylandı

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın 1...

Gençlik Dairesi, İzcilik Federasyonu izcileri ile birlikte Denktaş ve Küçük için anma töreni düzenledi

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...