26.9 C
Lefkoşa

Kayıp Şahıslar Komitesi: “Finansman ve operasyonlar tehdit altında değil”

- Advertisement -

 Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK), son günlerde KŞK hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaparak, Komite’nin finansman ve operasyonlarının tehdit altında olmadığını kaydetti. 

KŞK’dan yapılan açıklamada, Almanya’nın KŞK’ya verdiği mali desteğinin sona erdiğine ve dış yardım fonlarının yeniden düzenlenerek özellikle Ukrayna ve göç konularına öncelik verileceğine ilişkin Almanya Federal Dışişleri Bakanlığından bilgi alındığı ancak diğer donörler tarafından sağlanan, son 5 yıl içerisinde de genişleyen ve artan mali desteğin devam ettiği belirtildi. 

Açıklamada, “KŞK, Almanya’nın 2006 yılından bu yana yaptığı 0,8 milyon avroluk cömert katkıya son derece müteşekkirdir” ifadelerine yer verildi.  

– “2022 yılında KŞK, normal bütçesinin üzerinde fon toplamıştır”

Açıklamada, Ada genelinde her gün kazı yapan yedi ekibe sahip olan ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC) de dahil olmak üzere uluslararası uzmanlar tarafından Güneydoğu Avrupa’nın en iyisi olarak değerlendirilen bir antropoloji laboratuvarı işleten KŞK’nın bütçesine ilişkin şunlar kaydedildi:

“KŞK’nın operasyonel bütçesi yılda 3,2 milyon avrodur ve üç ana maliyet merkezinden oluşmaktadır: kazılar ve gömü yerlerinden çıkarmalar, antropolojik analizler ve genetik tanımlama. 

KŞK projesi, yıllık 2,6 milyon avroluk katkısıyla Komite’nin ana ve en düzenli bağışçısı olan Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilmektedir. AB tarafından sağlanan fonlara ek olarak, 10 ülke de KŞK’nın bütçesine düzenli olarak katkıda bulunmaktadır. 2022 yılında KŞK, normal 3,2 milyonluk bütçesinin üzerinde fon toplamıştır. Bu yıl, aralarında İsviçre’nin üç yıllık hibe olarak vereceği 1 milyon avronun da bulunduğu üç ülke önemli bağışlarda bulunma sözü verdi.”

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Hırsızlık yapan kişinin ülkede kaçak olduğu tespit edildi

Girne’deki bir otel odasından kredi kartları ile nakit para...

Ramazan Bayramı’nda Ercan trafiği: 375 uçak inecek

Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı süresince özel uçaklar hariç, tarifeli,...

İcardi Cimbomu ayakta tuttu…

İstanbulspor ile Galatasaray, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşılaştı. Mücadeleyi hakem Tugay Kaan Numanoğlu yönetti. Galatasaray'a...

İngiltere’deki araştırmada, 1948’de Filistinlilerin gömüldüğü toplu mezarların yeri tespit edildi

 İngiltere'de yapılan bir araştırma, 1948'deki Büyük Felaket (Nekbe) sırasında...

Rusya: Bryansk’a sızmaya çalışan Ukraynalı sabotajcılar etkisiz hale getirildi

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Bryansk bölgesine sızmaya çalışan...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...