24.7 C
Lefkoşa

İşverenler Sendikası: “Tüm sorumlu kesimleri sağduyu ve sakinliğe davet ediyoruz”

- Advertisement -

 Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası, işçi ve işveren olmadan ülkede üretimden ve ekonomik hayattan söz etmenin mümkün olmadığını belirterek, tüm sorumlu kesimleri sağduyu ve sakinliğe davet etti.

Kıbrıs Türk İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, “son günlerde çalışma hayatı barışını tehdit eden gereksiz gerginlik nedeniyle büyük üzüntü duyulduğu” ifade edildi.

Açıklamada, “toplumsal barışın, en önemli unsurlardan biri olan işçi- işveren ilişkilerinde tırmanan gereksiz gerginlik nedeniyle tehdit altında bulunduğu ve toplumun her kesiminde huzursuzluk yarattığı” belirtildi.

İşçi ve işveren olmadan ülkede üretimden ve ekonomik hayattan söz etmenin mümkün olmadığı kaydedilen açıklamada, “Her kesimin kendine münhasır ve vazgeçilmez bir önemi ve değeri vardır. Birbirimizden uzaklaşmak ve ayrı düşmek aynı zamanda toplumsal varlığımıza da zarar verebilecek bir unsurdur” denildi.

İşçi ve işveren ilişkilerinin, sağlam ve huzurlu bir temelde olmasının aynı zamanda toplumsal huzur ve temellerin sağlam olması ile ilgili olduğu ifade edilen açıklamada, gelinen noktada tüm sorumlu kesimlere sağduyu ve sakinlik çağrısı yapıldı.

-“Çalışanlarımız ailemizin parçasıdır”

Sağduyu ve sakinlik içerisinde mevcut gerginliği azaltmak için herkesin adım atmaya davet edildiği açıklamada, “Çalışanlarımız ailemizin bir parçasıdır. En iyi imkânları işverenler olarak çalışanlarımıza sunmaktan kıvanç duyarız” denildi.

İş barışından işçi ve işverenin de yarar göreceği kaydedilen açıklamada, el birliği ile ülkede milli gelirin artırılması ve birlikte daha yüksek refah seviyesine ulaşılması dilendi.

Açıklamada, “Yeni bir yıl ve yeni asgari ücret toplantıları öncesinde bu ortamdan uzaklaşmak her kesimin ve genelde tüm toplumun menfaatine olacaktır” ifadeleri de yer aldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Meclisi Başkanı Töre, TESİDER heyetini kabul etti

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’nde...

Töre: “Kamuya yapılan engelli vatandaş istihdamları olumlu”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, hükümetin 17 yıl sonra...

Polisiye haberler…

 Lapta’da 70 yaşındaki Stuart Nicholson Mossop (E) ikametgahında ölü...

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı anlatan belgeseli kendisine takdim etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a,...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...