26.9 C
Lefkoşa

Göçer: “Özel gereksinimli bireylerin sorunları çözülmeden Engelliler Günü, kutlama değil, mücadele günüdür”

- Advertisement -

 Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN) Genel Sekreteri ve Engelli Komitesi Başkanı Murat Göçer engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik hiçbir somut icraatın gerçekleştirilmediği bir dönemde bugünün bir kutlama günü değil, mücadele günü olduğuna dikkat çekti.

Göçer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Göçer açıklamasında “Ülkemizde özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama eşit katılımından bahsetmemiz mümkün değildir. Çalışma yaşamından tutun da sağlık, eğitim ve sosyal hayatta engelli bireylerimiz birçok alanda ciddi zorluklarla karşılaşmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Uzun yıllardır çözülemeyen sorunların başında istihdam geldiğini, kamuda ve özel sektörde her 25 çalışandan birinin engelli olması yasal zorunluluk olmasına rağmen yasanın uygulanmadığını belirten Göçer, “Yasa derhal uygulanmalı, istihdamlara başlanmalı ve önümüzdeki yıllardan itibaren de olması gerektiği gibi denetlenmelidir” dedi.

Göçer ayrıca Devlet dairelerinin ve özel işletmelerin birçoğu hâlâ engelli bireylerin erişimi için uygun olmadığına da dikkat çekti.

Göçer, açıklamasında, “Bahsi geçen bu sorunlara gerçek anlamda somut adımlar atılıp, sorunların çözüldüğü gün, Engelliler Günü’nü hep birlikte kutlarız! Ancak şimdi, HAKSEN olarak bizler için gün mücadele günüdür. Bu mücadelemiz sadece engelli bireylerimiz için değil, tüm dezavantajlı kesimler için sürecek ve ‘sesi duyulmayanların sesi olma’ gailemiz sürecektir.” ifadelerine yer verdi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

İstatistik Kurumu Verilerinin Gerçeği Yansıtıp Yansıtmadığının Araştırılmasına İlişkin Meclis Araştırma Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi, İstatistik Kurumu Verilerinin Gerçeği Yansıtıp Yansıtmadığının Araştırılmasına...

Avrupa Parlamentosu Gazze’de “acil ve kalıcı ateşkes” çağrısı yaptı

Avrupa Parlamentosu (AP) ilk kez, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de...

Dünyanın en yaşlı erkeği 114 yaşında öldü

Venezuela'da dünyanın en yaşlı erkeği Juan Vicente Perez Mora...

Güney Kıbrıs ile Ürdün arasında orman yangınları konusunda işbirliği

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in dün Ürdün’e gerçekleştirdiği ziyaret...

Büyük ikramiye talihlisi çekini aldı

Devlet Piyangosu’nun 28 Ağustos tarihli çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanan...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...