26.9 C
Lefkoşa

Gazimağusa-Lefkoşa ana yolunda çalışmayan aydınlatmalar tamir ediliyor

- Advertisement -

 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Karayolları Dairesi, Gazimağusa Belediyesi ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu iş birliğinde yürütülen çalışma çerçevesinde Gazimağusa-Lefkoşa anayolu üzerindeki çalışmayan aydınlatmalar tamir ediliyor

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılacak çalışma kapsamında trafik kazalarını önlemek ve toplumun trafikte güvenli seyri amaçlanıyor.

-Acı

Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı yaptığı açıklamada, ülke genelinde  var olan aydınlatma sorunlarının giderilmesi için Karayolları Dairesi’nin yerel yönetimlerle iş birliği yaptığına dikkat çekerek, aynı anda Gazimağusa, Lefkoşa, Gönyeli Alayköy, Esentepe ve Girne bölgelerinde belediyelerle yürütülen iş birliği çerçevesinde yollardaki aydınlatma sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Kurumların durumunun herkesin malumu olduğunu söyleyen Acı, “Dolayısı ile güçlerimizi birleştirirsek sorunları daha hızlı çözüme kavuşturup halkımıza hizmet sunabiliriz” dedi.

Göreve geldiği günden beri gerek temizlik konusunda gerekse diğer konularda yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde olduğuna vurgu yapan Acı, bunun da daha kısa sürede daha fazla hizmet ağını genişletmeye yardımcı olduğunu ifade etti. Acı, iş birliğinden dolayı Gazimağusa Belediyesi ve Kıb*tek’e  teşekkür ederek, “İş birliği ile yapılan her işte başarı vardır. Umarım her kurum ve yerel yönetimle bu iş birliği sağlanarak halka sunulan hizmetin devamlılığını koruruz” ifadelerini kullandı.

-Aranır

Gazimağusa Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Aranır da kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, kurumlar arası iş birliği sayesinde sorunların daha kolay çözüme kavuştuğunu belirtti.

söz   konusu  çalışmada Karayolları Dairesi’nin bütçesinin imkan verdiği ölçüde malzeme temini sağladığını, Gazimağusa Belediyesi’nin eksik olan bazı malzemelerin teminini sağladığını  Belediye  Bayındırlık Şubesi Elektrik İşleri Birimi ile Kıb-tek Gazimağusa Bölge Amirliğinin de  personel desteği sağladığını açıkladı.

-Yiğittürk

Gazimağusa Belediyesi Elektrik İşleri Birimi Sorumlusu Mustafa Yiğittürk ve ekibine teşekkür eden Aranır, Karayolları Dairesi Müdürü Dürdane Abi Acı’ya ve Kıb-tek Gazimağusa Bölge Amirliği’ne de teşekkür ederek amacın daha yaşanabilir bir kent yaratmak, yolların daha güvenli olasını  sağlamak olduğunu söyledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

KTÖS yarın okul öncesi kurumlarda greve gidecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yarın tüm bağımsız okul...

İsrailliler toplu tecavüz suçlamasını reddetti

Ay. Napa’da geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleşen ve 5 İsraillinin...

Başbakan Ünal Üstel: Yeni Ercan Havalimanı KKTC’nin geleceğinin en önemli mihenk taşlarından biridir

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

Dört İşlem Eğitim Merkezi’nden öğrenciler Meclis’i ziyaret etti

Dört İşlem Eğitim Merkezi’nden 60 çocuk, öğretmenleri eşliğinde Cumhuriyet...

Güney Kore’de ana muhalefet lideri, açlık grevinin 19’uncu gününde hastaneye kaldırıldı

Güney Kore'de ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, hükümetin, Japonya'nın...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...