18.9 C
Lefkoşa

Feriha Yiğittürk: “İsias katillerine 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değil”

- Advertisement -

Türkiye’de meydana gelen depremde İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’den İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk, “İsias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz” dedi.

Türkiye’de meydana gelen depremde İsias Otel’de hayatını kaybeden Şampiyon Melekler’den İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Adıyaman Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameyle ilgili ifadeler kullanan Yiğittürk, “Susmayacağız, unutturmayacağız” vurgusunu yaptı.

Yiğittürk, “İsias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz” dedi.

Feriha Yiğittürk, açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Adalet için mücadele ediyorsak eğer, çocuklarımıza duyduğumuz özlem ve saygıdandır. Çocuklarımız için nefes alıyor, adalet için yaşıyoruz. Her gün, her an, onca yaşanmışlık ve anı yüzümüze çarpıyor, içimizdeki o büyük boşluk daha da genişliyor. Ayaktaysak, dizlerimzde derman varsa, çocuklarımızın yarım kalan hayatlarını, başka çocuklarda yaşatmak içindir. Bir de… Adalet için!

Her sabah, derneğimiz mali olarak daha fazla güçlensin, evlatlarımızın isimleri yaşasın, yeni burslar verelim, başka çocukların geleceğine dokunalım diyorsak, motivasyonumuz ne olabilir? Peki, bize bunları yaşatanlar, 5 yıl sonra elini kolunu sallayarak gezecek öyle mi?

Canlarımızı alanlar, onları hayattan bilerek ve isteyerek koparanlar ne olacak? Uzman kişilerin, “kum dolu kovayı ters çevirmek gibi” dediği İsias cehennemini yaratanlar hesap vermeyecek, öyle mi? Birileri bizim susup oturmamızı bekleyecek, öyle mi?

Susmayacağız. Unutturmayacağız.

Mücadelemiz her platformda devam edecek. İsias katillerine kumdan otel yapma izni veren bu sistemde, olası kasttan yargılanmaları gerekirken, 3-5 yılda özgürlüklerine kavuşabilecekleri bir iddianame ortaya çıkarmak vicdani değildir, hukuken de gerçeği yansıtmaz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Evlatlarımızın gözleri, bizlerin nefesleri enselerinde olacak. Hesap verecekler”

- Advertisement -

Son Haberler

İsrail yanlıları California Üniversitesindeki Gazze Dayanışma Kampı’na saldırdı

 ABD'de çoğunun yüzleri maskeli bir grup İsrail yanlısı, California...

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin 81. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin kurulurken Kıbrıs...

Veteriner Dairesi denetimlerinde Gönyeli’de bir kasabın faaliyetleri 10 gün askıya alındı

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Veteriner Dairesi Müdürlüğü...

Sponsor

Göz Atın

Ankara Kayaş’ta MKE fabrikasında patlama

Ankara Kayaş'ta MKE fabrikasında patlama oldu. Yaralıların olduğu ifade...

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması Rum basınında

 Dışişleri Bakanlığı’nın, Rum basınında çıkan  “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin...

İsrail’in sınır dışı ettiği binlerce Filistinli işçi Gazze’ye ulaştı

İsrail'in sınır dışı ettiği binlerce Filistinli işçinin abluka altındaki...

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, İstanbul’da resepsiyonla kutlandı

Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi, Kuzey Kıbrıs Türk...

İsrail’in 170 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 32 bin 226’ya çıktı

 İsrail ordusunun, halkı aç ve susuz bırakıp yardımların ulaşmasını...

İsrail yanlıları California Üniversitesindeki Gazze Dayanışma Kampı’na saldırdı

 ABD'de çoğunun yüzleri maskeli bir grup İsrail yanlısı, California Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrencilerin kurduğu Gazze Dayanışma Kampı'na saldırırken o anlarda bölgede hiçbir güvenlik görevlisinin...

Gardiyanoğlu, yatırımlarını düzenli yapan işyerlerini ziyaret etti, çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, 1 Mayıs İşçi ve Dayanışma Günü’nünde sosyal güvenlik yatırımlarını düzenli yapan örnek işyerlerini ziyaret ederek çalışanların 1...

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin 81. kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği’nin kurulurken Kıbrıs Türk çiftçisinin üstlendiği misyonun, bugün ada üzerinde hayatta kalmasına, ekmeği ile birlikte toprağına, üretimine ve...