35.8 C
Lefkoşa

Erhürman: Hükümetin ve VYK’nın tüm sorumluluk Hocanın ve ekibindeymiş gibi tavrı kabul edilemez

- Advertisement -

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, DAÜ Rektörlüğü görevinden istifa eden Aykut Hocanın ve ekip arkadaşları ile ilgili bir açıklamada bulunarak, “Hükümetin ve VYK’nın tüm sorumluluk Hocanın ve ekibindeymiş gibi tavrı kabul edilemez” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Aykut Hocanın’ın DAÜ’deki Rektör görevinden ekip arkadaşları ile birlikte istifa etmesinin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Tüm sorumluluğun Aykut Hocanın ve ekibininmiş gibi davranılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Tufan Erhürman, “Ayrıca mesele sadece Sn. Hocanın ve arkadaşlarıymış, DAÜ’de yapısal sorunlar yokmuş gibi bir yaklaşım da kesinlikle yanlıştır” dedi.

DAÜ’nün bir an önce siyasetten arındırılması gerektiğinin altını çizen Erhürman, “Yönetimler uzmanlaştırılmalı, profesyonelleştirilmeli ve özerkleştirilmelidir” dedi.

Tufan Erhürman’ın tam paylaşımı şu şekilde:

“DAÜ’deki çalkalanmanın ardından DAÜ Rektörü Sevgili Aykut Hocanın ve çalışma arkadaşları istifa etti.

Sevgili Hocanın, başarılı bir akademisyen ve dürüstlüğünden kimsenin kuşku duymadığı bir insandır. Elbette bu süreçte kendisinin ve çalışma arkadaşlarının hatası ve eksikliği olmuştur. Ama hep söylediğimiz gibi ‘Hükumet’in ve VYK’nın sanki bütün sorumluluk Sn. Hocanın ve ekibindeymiş gibi bir tavır içine girmesi kesinlikle kabul edilemez.

Ayrıca mesele sadece Sn. Hocanın ve arkadaşlarıymış, DAÜ’de yapısal sorunlar yokmuş gibi bir yaklaşım da kesinlikle yanlıştır.

DAÜ, bir an önce KIB-TEK, Kooperatif Merkez Bankası, Vakıflar Bankası ve Kalkınma Bankası gibi kuruluşlarla birlikte siyasetten arındırılmalı, yönetimler uzmanlaştırılmalı, profesyonelleştirilmeli ve özerkleştirilmelidir.

Bunların yanında yeni dönemde uzun süreli bir vekaletle kurum siyasetin müdahalelerine daha da açık hale getirilmemeli, demokratik ve kurumsal süreçler en kısa süre içerisinde işletilmelidir.

Ayrıca daha önce de belirttiğimiz gibi DAÜ’nün mali yapısı artık nicelik değil, nitelik odaklı bir yaklaşımla ele alınmalıdır. Bu noktada gündeme getirdiğimiz, mahalli gelirlerin veya en azından Mağusa’nın mahalli gelirlerinin belli bir oranının DAÜ’de kriterler çerçevesinde mali öngörülebilirliğin sağlanması açısından değerlendirilmesi önerisi üzerinde mutlaka ciddi biçimde çalışılmalıdır.

Sn. Hocanın ve çalışma arkadaşları günah keçisi değildir. VYK ve “Hükumet” kendilerini sorumluluktan kurtarmak için boş bir çaba içine girmemeli, açılan alan, yapısal ve mali sorunlarla ilgili gerçek çözüm önerilerinin tartışılıp hayata geçirileceği bir fırsata çevrilmelidir.

CTP olarak, DAÜ’nün bu ülkenin göz bebeği olan kurumlarından biri olduğunun bilinciyle, bu dönemde gerek Meclis içinde gerek Meclis dışındaki çalışmalarımızın odağında bu yaklaşım olacaktır.”

- Advertisement -

Son Haberler

46. Güzelyurt Portakal Festivali sona erdi

46. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam Irmak Arıcı konseriyle...

Erhürman: “Memleket elimizden gidiyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gereksiz...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Girne’de kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. yıl dönümü, Girne’de düzenlenen...

3 yargıç yemin ederek göreve başladı

 Yüksek Adliye Kurulu tarafından yargıçlığa atanan Cemal Gündüz, Dilem...

Sponsor

Göz Atın

İncirli köyündeki kazada motosiklet sürücüsü Mehmet Yılmaz ağır yaralandı

 İncirli köyünde dün sabah meydana gelen kazada, araca çarpan...

Cumhurbaşkanı Tatar: “Yurt dışında yaşayan Kıbrıs Türkleri çok önemli ve değerlidir”

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı...

Erhürman: “Alım gücü jet hızıyla düşüyor, bu zihniyet bir an önce gitmelidir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, alım...

Girne Belediye Başkanı Şenkul yeni yıl mesajı yayımladı

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, 2024 yılının tüm dünyada...

Döviz kurları

Serbest piyasada bugün dolar 32,25, euro 34,79 İngiliz sterlini...

46. Güzelyurt Portakal Festivali sona erdi

46. Güzelyurt Portakal Festivali dün akşam Irmak Arıcı konseriyle sona erdi. Güzelyurt Belediyesinden verilen bilgiye göre, Irmak Arıcı, Festival kapsamında Amfi Tiyatro’da hayranlarıyla buluştu.  Güzelyurt Belediye Başkanı...

Erhürman: “Memleket elimizden gidiyor”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gereksiz tartışmalarla vakit öldürmenin zamanı olmadığını belirterek, “Memleket elimizden gidiyor” dedi. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Girne’de kutlandı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 98. yıl dönümü, Girne’de düzenlenen törenle kutlandı. Girne Ramadan Cemil Meydanı’ndaki Atatürk Büstü önünde yer alan tören, Atatürk Büstü’ne çelenklerin konulması,...