25.9 C
Lefkoşa

Cumhurbaşkanı Tatar, Ahmet Yesevi Üniversitesi heyetini kabul etti

- Advertisement -

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi-Türkoloji Yaz Okulu 2023 projesine katılan öğrenci ve paydaş kurum temsilcilerini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre kabulde, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Cumhurbaşkanı Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, Halkla İlişkiler Danışmanı Mesut Genç ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler yer aldı.

-Tatar 

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin, Kazakistan’ın sesini dünyaya duyurduğunu belirterek, aynı zamanda yapılan çalışmalarla Türk dünyasının kültürel mirasına da, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’deki kurumların desteğiyle sahip çıkıldığını söyledi.

Kurumsal hafızaları yaşatmak, milli ve manevi değerlere sahip çıkmak için gençlerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere üstlendikleri ulvi görev ve gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, haksız kısıtlamalar ve engellemelere rağmen KKTC’nin, Türk Dünyası’nın bir parçası olarak, bağımsız bir şekilde yoluna Türkiye Cumhuriyeti ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin desteğiyle devam ettiğini kaydetti.

-Feyzioğlu

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu da konuşmasında, Kıbrıs Türkü’nün yüzyıl boyunca emperyalistlerin baskılarına rağmen Türklüğünü koruduğunu ve Türkiye dışında Türklük bilincini artıran bir halk olduğunu ifade etti.

Metin Feyzioğlu, soykırımlara rağmen milli mücadele davasından vazgeçmeyen Kıbrıs Türklerine kimsenin vatan ve millet kavramlarını öğretmeye kalkışmaması gerektiğine dikkat çekti.

Geçmişini unutanın, geleceğe yürüyemeyeceğini anlatan Feyzioğlu, Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin büyük bir dava ve kızıl elmanın üniversitesi olduğunu, burada öğrenim görenlerin büyük Türk dünyası içinde önemli zenginlikleri kazandığını dile getirdi.

-Şimşek

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek ise konuşmasında, kabulde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde 40 Türk devleti ve akraba topluluğundan öğrenci bulunduğunu belirten Şimşek, TC Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla 18 Kıbrıslı öğrencinin misafir edildiğini ifade etti.

Kıbrıs Türklerinin faaliyetlerde birinci gelerek, çalışkanlıklarını gösterdiğini anlatan Muhittin Şimşek, üniversitede öğrenim görmek isteyen Kıbrıslı Türk öğrencilere burs ve barınma imkanı sağladıklarını kaydetti.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Azerbaycan’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı

 Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk...

Dış politikada 2023 böyle geçti…

Kıbrıs sorununa çözüm çabaları, 2023 yılında da durağan bir...

Uluslararası Güneş (enerjisi) İttifakı’na katılım çerçeve anlaşması Rum meclisinde onandı

Ülkenin, Uluslararası Güneş (Enerjisi) İttifakı’na katılımıyla ilgili çerçeve anlaşmasının...

Mermer fabrikasında iş kazası

Haspolat’ta faaliyet gösteren bir mermer fabrikasında meydana gelen iş...

Bağımsızlık Yolu, hayvan üreticilerinin eylem alanını ziyaret etti

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreteri Umut Ersoy ve beraberindeki heyet,...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...