26.9 C
Lefkoşa

CTP Gençlik Örgütü: “Apostolos Andreas Manastırı’ndaki utanç verici tahrik ve tacizi kınıyoruz”

- Advertisement -

CTP Gençlik Örgütü Apostolos Andreas Manastırı’nda yaşananların, ülkeyi yönetenlerin toplumu kutuplaştırması, farklı inançlara farklı görüşlere tahammülsüzlüğünün bir yansıması olduğunu iddia etti.

CTP Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, Anayasa ve iç hukukun parçası olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre herkesin, düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahip olduğu belirtilerek,  Kıbrıs Türk halkının sahip olduğu ve tarihsel süreç içerisinde geliştirdiği çağdaş ve demokratik değerlerin  de bu çerçevede olduğu, halkın  bu özgürlükleri özümsediği ve içselleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, “Yaşanan olay, ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin, toplumu kutuplaştırması, farklı inançlara farklı görüşlere tahammülsüzlüğünün bir yansımasıdır. Geçtiğimiz günlerde farklı fikirleri savunduğu için gazetecilere soruşturma açılması kadar Apostolos Andreas Manastırı’nın yakınına mescit açma girişimi bu yaşanan olaylarla bağlantılıdır.” iddiasında bulunuldu.

Olayla ilgili  şahsa soruşturma açılması olumlu bulunmakla birlikte, farklı kültürler ve inançlara saygıyı içeren bir müfredatla eğitim sisteminin demokratikleştirilmesinin olmazsa olmaz olduğu vurgulandı.

Sorumluluğu bulunan herkesin kamusal bir biçimde özeleştirisini yapması gerektiğine inanılan açıklamada, açılan soruşturma ile ilgili tüm yetkililer gerekli yasal işlemleri en kısa sürede tamamlayarak toplumsal adaleti sağlamaları için göreve çağrıldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Pazar ve pazartesi günleri yağmur bekleniyor

KKTC’nin önümüzdeki günlerde ılık ve nemli hava kütlesinin etkisi...

BKP: “Geçiş kapılarının açılışının 20. yıl dönümünü selamlıyoruz”

BKP, Kuzey ve Güney Kıbrıs arasındaki geçiş kapılarının açılışının...

Belediyeler Birliği’nin 80. Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Kıbrıs Türk Belediyeleri Belediyeler Birliği’nin 80. Genel Kurul Toplantısı...

Polisiye olaylar… Dün gece 4 kaza meydana geldi, alkollü 4 sürücü tutuklandı, 1’i yaya 4 kişi yaralandı

 Ülkede dün gece meydana gelen 4 trafik kazasında, kazaları...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...