27.8 C
Lefkoşa

Çifte Mazgallar ziyarete açıldı

- Advertisement -

Gazimağusa’nın önemli tarihi eserlerinden “Çifte Mazgallar” olarak da bilinen Martinengo Tabyası, Ermeni Kilisesi ve Carmelite Kilisesi ziyarete açıldı.

Verilen bilgiye göre, 3 tarihi eser Gazimağusa Belediyesi’nin yapacağı personel görevlendirmesiyle haftanın 7 günü ziyarete açık olacak. 17 Temmuz Pazartesi’nden itibaren haftanın 7 günü 09.00’dan 17.00’ye kadar ziyaret edilebilecek tarihi yapıtlara girişlerde herhangi bir ücret ödenmeyecek.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Gazimağusa Belediyesi arasında imzalanan protokol uyarınca surlariçi bölgesinde ziyarete açılan tarihi yapılarla ilgili etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Oğuz Çetin ve Eda Aslantürk müzik dinletisi sunarken Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı  Süleyman Uluçay konuşma yaptı.

-Ataoğlu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AB destekli çalışmaların 4 yılın sonunda neticelendiğini, belediye ile iş birliği içinde bu tarihi yerlerin açılmasına katkı sağladıkları için mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ataoğlu Gazimağusa’nın birçok yerinin açık hava müzesi gibi olduğunu ifade ederek, “Bizim görevimiz de bunları ülkemize gelen turistlere tanıtmak ve gösterebilmektir. Bu nedenle Gazimağusa Belediyesi ile birlikte tüm ören yerlerimizi 8 saat açık tutup gelen turistlere göstermek istiyoruz. Bu iş birliğimiz burada ve diğer ören yerlerinde de devam edecektir” dedi.

Bakan Ataoğlu, belediye ile iş birliği içinde çevre temizliği konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek amaçlarının Mağusa’yı hak ettiği noktaya taşımak olduğunu vurguladı.

Tarihi yerlerin ziyarete açılmasının hem turizme hem de esnafa katkı sağlayacağına inanç belirten Ataoğlu, belediye ile iş birlikleri sayesinde yakın zamanda tünelin açılacağını, liman kapısının da eski çehresine kavuşacağını kaydetti.

-Uluçay

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay,  tarihi mekanların açılmasında herkesin emeğinin bulunduğunu söyleyerek, “Mağusa bunu hak ediyor” dedi.

“Güzel”  açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Uluçay, “Gazimağusa Belediyesi, sıkıntı ve zorluklara rağmen hepimizin çocukluğunun kenti Mağusa’nın daha güzel olması için çaba göstermeye devam edecek” dedi.

- Advertisement -

Son Haberler

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin...

Buse Savaşkan 2 Ağustos’ta yarışacak

2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak...

Sponsor

Göz Atın

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ı kabul etti

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu...

Bangladeş’te tekne kazasında 7 kişi öldü, 5 kişi kayboldu

Bangladeş'in Munshiganj bölgesindeki tekne kazasında ilk belirlemelere göre 7...

EURO 2024’ü sallayan Arda Güler’in bonservisi ortaya çıktı

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi, (CIES) günümüzde dünyanın en yüksek...

KKTC’nin kuruluş yıldönümünü yürüyüşü ve eylemlerle “protesto” edecekler

 Rum orta eğitim öğrencilerinin örgütlü bulunduğu “Tüm Kıbrıs Öğrenci Κoordinasyon...

UNICEF: Çocuk ölüm ve yaralanmalarının neredeyse yarısının sebebi patlayıcılar

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2018-2022 yıllarında çocuk...

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde bulunan Lefke çöp depolama alanında yürütülen ıslah çalışmalarının ardından minimum seviyeye getirilen yangının bugün yeniden...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyetinin "yolda olduğunu” savundu. Şahiner, “Hukuku yok saymak,  vurguna doymamak,  yolsuzluklara kılıf...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin 9-15 Temmuz arasındaki süreye ilişkin hava tahmini raporuna göre bölge, alçak basınç sistemi ile sıcak...