25.9 C
Lefkoşa

Başbakan Üstel, Serim’i kabul etti

- Advertisement -

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, “Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Düzensiz Göçle Mücadele” istişarelerini gerçekleştirmek üzere KKTC’de temaslarda bulunuyor.

Serim ziyaret programı kapsamında ilk olarak İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler ile görüştü. Serim daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakanı Ünal Üstel tarafından kabul edildi.

Serim, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile görüşmesinin ardından İçişleri Bakanı Öztürkler ile birlikte ortak basın açıklaması yapacak.

-Üstel kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’i Başbakanlık’ta kabul etti. Kabulde, İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler de yer aldı.

Görüşmede, “Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında düzensiz göçle mücadele” alanında yürütülen ortak çalışmalar ele alındı, ülke güvenliği adına hayata geçirilmesi gereken tedbirler konusunda fikir birliğine varıldı.

Başbakan Ünal Üstel, görüşmede yaptığı konuşmada, düzensiz göçün tüm dünyanın mücadele ettiği bir konu olduğuna işaret ederek, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’nin, birlik ve beraberlik içinde adanın güvenliği adına yürüttüğü çalışmaların önemini vurguladı.

Üstel, “Ülkelerimizin çıkarları doğrultusunda ele ele çalışmaya ve gerekli tüm adımları birlikte atmaya devam edeceğiz” dedi ve ziyaretlerinden dolayı Yasin Ekrem Serim ve heyetine teşekkür etti.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Töre: “Mücadele TMT ile devam etti, bugün de KKTC ile taçlandı”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Volkan, Karaçete ve 9...

IOM: 2014’den bu yana 63 binden fazla düzensiz göçmen öldü ya da kayboldu

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2014 ile 2023 yılları arasında...

AKEL, Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirdi

Güney Kıbrıs’taki AKEL partisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Singapur’da F-16 savaş uçağı düştü

Singapur'da F-16 savaş uçağı kalkış esnasında yaşanan bir sorun...

Holguin ikinci tur seyahatine Londra’dan başlayacak

 BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Konusundaki Kişisel Temsilcisi Maria Angela...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...