25.9 C
Lefkoşa

Bakan Arıklı, KTTO’nun hazırlattığı “KKTC’de Güncel Elektrik Üretim Durumu ve Enterkonnekte Bağlantı Seçenekleri Raporu” hakkında bilgi aldı

- Advertisement -

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, enerjide arz güvenliği konusunda aklın yolunun  bir olduğunu, bunun en iyi göstergelerinden birinin de  Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) tarafından hazırlatılan “KKTC’de Güncel Elektrik Üretim Durumu ve Enterkonnekte Bağlantı Seçenekleri Raporu” olduğunu belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Bakan Arıklı, Turgay Deniz başkanlığındaki KTTO heyetini kabul ederek söz konusu rapor hakkında bilgi aldı ve Odanın enerji konusundaki görüşlerini dinledi.   

-“Rapor çok değerli bilgiler içeriyor”

KTTO tarafından uzmanlara hazırlatılan raporun çok değerli bilgiler içerdiğini belirten Arıklı, hükümet olarak ileriye dönük enerji politikasını oluştururken söz konusu raporun içindeki bilgilerden de faydalanacağını ifade etti.

“Ulusal enerji vizyonumuzu oluştururken tüm paydaşların katkı koyması gerekiyor. Yaptıkları katkıları hükümet olarak dikkate alacağız. Bu yöndeki değerli çabaları nedeniyle KTTO’ya teşekkür ediyorum” diyen Arıklı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde enerji arz güvenliğinin sağlanması için mutlaka ana kara ile bağlantının gerçekleşmesi gerektiğini, sadece KKTC için değil, Güney Kıbrıs’ın da milyarlarca dolar harcamak yerine, Türkiye üzerinden enterkonnekte sistemle çok daha az maliyetle dünyaya bağlanabileceğini kaydetti.

Arıklı, enterkonnekte sistem ile ilgili KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ortak hareket etmesi halinde bunun iki devlet arasında güven artırıcı bir önlem ve iş birliği fırsatı olacağını, tüm tarafların da bundan karlı çıkacağını sözlerine ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Çağlar Gulamkadir: “Güzelyurt esnafı yalnızlığa itilmiştir”

CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, Güzelyurt esnafının yalnızlığa...

Ege Denizi’nde 4,1 büyüklüğünde deprem

 Ege Denizi'nde saat 06.09'da 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet...

Stefanos Stefanu: “Türk niyetlerini test edecek kapsamlı bir öneri sunduk”

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu, Kıbrıs sorununda durgunluğun taksim...

Yunanistan “Kıbrıs sorunu önceliklidir” doktrinini terk etme eğiliminde

Atina’nın, Türk-Yunan ilişkilerinde “Kıbrıs sorunu önceliklidir” doktrininin terk edilmesi,...

Kathimerini: “Kıbrıs insani krizin merkezinde”

Güney Kıbrıs’ın, çatışmaların Lübnan’a yayılması ihtimalinden büyük endişe duyduğu...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz