25.9 C
Lefkoşa

Arıklı: “Nice yüzyıllara Türkiye”

- Advertisement -

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Türkiye Cumhuriyeti’nin küllerinden yeniden dirilen, varlık ve yokluk mücadelesi veren yüce Türk milletinin, yüz binlerce şehidin kanı ile kazandığı istiklalin ardından kurduğu modern bir devletin adı olduğunu kaydederek, bu aziz devletin kuruluşunun yüzüncü yılını büyük bir mutlulukla kutladıklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Arıklı, ”İnanıyoruz ki önümüzdeki ikinci yüzyıl, ‘Türklerin Yüzyılı’ olarak adlandırılacak, ‘1 Millet 7 Devlet’ esasına dayanan büyük Türk Birliği’ni kuracağımız yeni bir dönem olarak tarihe geçecektir” dedi.

Arıklı, KKTC’nin de Türkiye’nin öncülüğünde kurulacak olan Türk Birliği’nin içerisindeki şerefli yerini alacağını belirtti.

Türk milletinin 5 bin yıllık tarihi ile dünyanın en eski milletlerinden birisi olduğunu, bu süre içerisinde yaşadığı üç kıtada 17’si imparatorluk olmak üzere yüzlerce devlet kurduğunu, Osmanlı İmparatorluğu’nun da kurulan bu devletlerin içerisinde en uzun ömürlü ve en geniş coğrafyaya yayılan bir devlet olduğunu anımsatan Arıklı, şöyle devam etti:

“Ne var ki, ünlü sosyolog ve tarihçi İbn Haldun’un dediği gibi: ‘Devletler de insanlara benzer. Doğar, büyür ve ölür’. Osmanlı İmparatorluğu’nun duraklama ve yıkılış süreci 200 yıl sürmüş ve nihayet çeşitli iç ve dış nedenlerle tarih sahnesinden çekilerek yerini ‘üniter’ ve ‘milli’ bir devlet olan, Türkiye Cumhuriyeti’ne bırakmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti, küllerinden yeniden dirilen, varlık ve yokluk mücadelesi veren yüce milletimizin, yüzbinlerce şehidin kanı ile kazandığı istiklalin ardından kurduğu modern bir devletin adıdır. Bugün bu aziz devletin kuruluşunun 100. yılını, büyük bir mutluluk içerisinde kutluyoruz.

İnanıyoruz ki önümüzdeki ikinci yüzyıl, ‘Türklerin Yüzyılı’ olarak adlandırılacak, 1 Millet, 7 Devlet esasına dayanan büyük Türk Birliğini kuracağımız yeni bir dönem olarak tarihe geçecektir. KKTC de Türkiye’nin öncülüğünde kurulacak olan Türk Birliğinin içerisindeki şerefli yerini alacaktır.”

Arıklı, Anavatan’ın 100. yaş gününü kutlayarak, Türk milletine modern bir devlet armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları olmak üzere, 1071’den bu yana, kanları ve canları ile Anadolu’yu Türk yurdu haline getiren aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygı ile andığını kaydetti, “Milletimizin bayramını kutluyor, nice yüzyıllara diyoruz” ifadelerini kullandı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Cumhurbaşkanı Tatar’ın temsilci atanması konusunda bugün yanıt vereceği iddia edildi

 Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, geçen Cumartesi günü yaptıkları görüşmede BM...

Meclis bugünkü toplantısını tamamladı… TÜK’ün 2 milyar 5 milyon TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi

Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) 2 milyar 5 milyon TL’lik...

Alkollü sürücünün çarptığı motosikletli hafif yaralandı

Girne- Alsancak çevre yolunda dün gece alkollü sürücünün çarptığı...

T&T Ercan Havalimanı 100. Yıla hazır

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’ncü yıl dönümü nedeniyle T&T...

Cumhurbaşkanı Tatar, BMGS’nin Kişisel Temsilcisi Holguin’i kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...