26.9 C
Lefkoşa

Ursula von der Leyen ile Hristodulidis Euromed Rights ve Avrupa milletvekillerinin hedef tahtası

- Advertisement -

AB ile Lübnan arasında “Suriyeli göçmen/sığınmacıların ‘gönüllü geri dönmesi” için Suriye’de ‘tartışmalı güvenli bölgeler’ oluşturulması için acımasız sınır denetimi” için yapılan anlaşma nedeniyle sivil toplum örgütleri ve Avrupa milletvekillerinin, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’i hedef tahtasına oturttuğu bildirildi.

Haftlık Kathimerini haberi “Ursula-Hristodulidis Hedef Tahtasında… STÖ ve Avrupa Milletvekillerinden AB-Lübnan Anlaşmasına Ağır Eleştiri… Avrupa Ödenekleriyle Neler Yapılıyor” başlığıyla aktardı.

Habere göre 30 ülkeden 68 insani örgütün katıldığı “Euromed Rights” isimli ağ ile Sol ve Yeşil Avrupa milletvekilleri “insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı, kirli anlaşma” olarak iteledikleri AB-Lübnan anlaşması yüzünden von der Leyen ve Hristodulidis’e yoğun eleştiride bulunuyor.

Avrupalı Sol ve Yeşiller milletvekilleri von der Leyen’i “üçüncü ülkelerdeki otoriter rejimler ile göçmenler/sığınmacılar konusunda anlaşma yapmakla” suçluyor, kimseye hesap vermeden yapılan bu şeffaf olmayan anlaşmanın, aşırı milliyetçi Victor Orban’ın devralacağı Macaristan AB Dönem Başkanlığı’nda daha da genişletilme çabası olarak nitelendiriliyor. Avrupa milletvekilleri AB “ödenekleri ile neler yapıldığını” sorguluyor.

Eurommed Rights Rum yönetiminin, Lübnan’dan Güney Kıbrıs’a kaçmak isteyen Suriyeli göçmen/sığınmacılara yönelik tavrını “düşmanca” diye niteliyor. Uluslararası basın da sınır denetimi çerçevesinde Rum gemileri tarafında yapılan önleme faaliyetini “ insanlar günlerce aç ve susuz denizde kaldı ve zorunlu olarak Lübnan’a geri döndü” vurgusuyla aktardı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

KTÖS ve KTOEÖS hakkında işlem yapılan Öğretmen Emiroğulları için MEB önünde açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta...

Gaziantep’te polis helikopteri düştü, 2 pilot şehit oldu

Gaziantep’te Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait bir helikopter düştü, iki...

Sivil Savunma Halk Örgütü’nün 1963 doğumlu mükellefleri için hizmet belgesi takdim törenleri yarın başlıyor

Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığının, halk örgütü kadrolarında görevli 1963...

Gıda mühendisleri, donmuş gıda alırken dikkat edilmesi gereken unsurlara işaret etti

Gıda Mühendisleri Odası, halkı, ülkeye ithal edilen donmuş et...

Türkiye’de üretilen domatesler Güney Kıbrıs’ta satılıyor iddiası

Türkiye’den Yunanistan’a ve Yunanistan’dan da  Güney Kıbrıs’a ithal edilen...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...