24.7 C
Lefkoşa

Rum Yönetimi “Amalthia” inisiyatifinin hareketliliğinden memnun

- Advertisement -

Rum hükümetinin, Gazze’ye yönelik insani yardımı öngören “Amalthia” inisiyatifinin diplomatik hareketliliğinden memnun olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, Hükümet Sözcüsü Konstantinos Letimbiotis’in dün konu hakkında yaptığı açıklamalara yer verdi.

Letimbiotis, “Amalthia” inisiyatifi çerçevesinde gönderilen Gazze’ye yönelik yardımın önümüzdeki günlerde sahada olmasının beklendiğini ifade etti.

Amerikalılar tarafından kurulan geçici rıhtımın dün sabah Gazze sahiline demirlediğini belirten Letimbiotis, “Amalthia” ile ilgili güçlü diplomatik hareketliliğin, insani yardım inisiyatifinin siyasi ve teknik anlamda tanınmasının yanı sıra stratejik niteliği de yansıttığını belirtti.

Geçici rıhtımın operasyonel açıdan hazırlığının,  daha büyük miktarlarda ek ve tamamlayıcı acil insani yardımın alınması ve dağıtılması için uygun koşulların yaratılmasında katalizör olacağını kaydeden Letimbiotis, bu çerçevede geçen gün insani yardım taşıyan Amerikan “James A.Loux”(LSV-6) gemisinin ayrıldığını ifade etti.

Letimbiotis, insani yardım taşıyan yeni gidişlerin de olacağından söz ederek, insani yardım yüklerinin indirilmesinin uygun hava koşulları dikkate alınarak başlayacağını söyledi.

Önümüzdeki günlerde gönderilecek yardımın bir kısmının, ilk başta 97 palet gıda ürünleriyle Güney Kıbrıs menşeli olacağını söyleyen Letimbiotis, bunu daha sonra başkalarının takip edeceğini belirtti.

Letimbiotis, yardımın Birleşmiş Milletler tarafından teslim alınacağını ve Gazze’de dağıtılacağını söyledi.

Letimbiotis, Amerikalı Koramiral Cooper’in, kurulan geçici rıhtıma ilişkin gazetecileri bilgilendirirken yaptığı açıklamada Güney Kıbrıs’ın rolünden söz ettiğini de belirtti.

-Kombos’a ödül

Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi’nin, “Amalthia” planının hayata geçirilmesi aracılığıyla Gazze’ye insani yardım koridorunun oluşturulmasına yönelik Güney Kıbrıs’ın inisiyatifinin  Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos’u ödüllendirdiğini yazdı.

Habere göre, ödül, Akdeniz Parlamenterler Asamblesi’nin amaçlarının yerine getirilmesinde özlü olarak faaliyetleriyle katkı sağlayan şahsiyet ve kurumlara veriliyor.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Euro 34.99, sterlin 40.80, dolar 32.63 liradan işlem görüyor

 KKTC’de serbest piyasada Euro 34.99, sterlin 40.80, dolar ise...

Yılmazköy’de dere yatağında yangın çıktı

Yılmazköy'ün güneyindeki dere yatağında çıkan yangında, bir dönümlük arazi...

Çin’in kuzeyinde Doksuri Tayfunu’nun yol açtığı seller nedeniyle 1,2 milyon kişi tahliye edildi

 Çin'in kuzeyindeki Hıbey eyaletinde Doksuri Tayfunu'nun yol açtığı seller...

Sağlık Bakanı Dinçyürek Tabipler Birliği’ni ziyaret etti

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni ziyaret...

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Civelek oldu

Karadeniz Kültür Derneği’nin 16. Olağan Genel Kurulu’nda Murat Zeki...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...