33.5 C
Lefkoşa

Rum Enerji Bakanı enerji planlarından bahsetti

- Advertisement -

Rum Enerji Bakanı Yorgos Papanastasiu, Güney Kıbrıs’ın birincil hedefinin elektrik maliyetinin doğal gaz yoluyla azaltılması olduğunu belirterek, ileriye dönük planlamalardan bahsetti.

Papanasatasiu, Kathimerini gazetesine yer alan söyleşisinde, Güney Kıbrıs’ın enerji maliyetinin düşürülmesi için doğal gazın biran önce ülkeye ulaşması gerektiğini vurguladı. Papanasatasiu, “Bu da, Çin’de bulunan Doğal Gaz (LNG) Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) teslim alınmasının akabinde 2024 yazında Vasiliko bölgesindeki kara terminalinin tamamlanması ve sıvılaştırılmış doğal gazın gelmesiyle olacak” dedi.

Rum Elektrik Kurumu’nun (AİK) tribünlerinin test edilebilmesi amacıyla, kara terminali tamamlanmadan önce, yüzer terminalle doğal gaz getirilmesi düşüncesinin de mevcut olduğunu ifade eden Papanastasiu, Doğu Akdeniz doğal gazının boru hatlarıyla getirilmesinin ise uzun vadeli planları arasında yer aldığını belirtti.

Papanastasiu, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) bulunan parsellerden birinin, hali hazırda diğer parsellerin birinde faaliyet gösteren bir şirkete doğrudan tahsis edilmesi ihtimalinin bulunduğunu da belirterek, bu konuda daha fazla ayrıntı vermek istemedi.

Parsel 6’daki “Koronos 2”, parsel 10’daki “Galafkos” ve parsel 5’te doğrulama sondajlarının 2024-25 döneminde başlaması veya tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Papanastasiu, sözde “Kıbrıs doğal gazının 2028 yılında çıkarılıp, kullanıma hazır hale getirilmesini hedeflediklerini” sözlerine ekledi.

- Advertisement -

Son Haberler

İngiltere’de halk yarın sandık başına gidiyor

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesi anketler 14...

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre...

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı...

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi toplandı

Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi bugün...

Sponsor

Göz Atın

Meclis Başkanı Töre, EMŞAV heyetini kabul etti

 Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü...

THY’nın iki pilotu hayatını kaybetti

Arnavutköy'de meydana gelen trafik kazasında aynı araçta bulunan 3...

CHP’den Ekrem İmamoğlu açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,...

HP Genel Başkanı Özersay: “Memleket babanızın çiftliği değildir”

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay BVaşbakan Yardımcısı,...

Tatar: “Selin Karakaya satrançta ışık olmaya devam edecek”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Selin Karakaya Anı Turnuvası’nda yaptığı konuşmada,...

İngiltere’de halk yarın sandık başına gidiyor

İngiltere'de 4 Temmuz'da yapılacak genel seçimler öncesi anketler 14 yıllık Muhafazakar Parti iktidarının sonuna işaret ederken, İşçi Partisi'nin yüzde 37'nin altına düşmediğini ve açık...

Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplandı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu olağanüstü toplandı. Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığındaki toplantı saat 14.00’te başladı. Toplantının gündeminde, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti...

İskele ve Yedidalga’da trafik kazası…

 İskele –Karpaz anayolu ile Yedidalga’da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, İskele-Karpaz Anayolu üzerinde dün 19.00...