24.6 C
Lefkoşa

Larnaka Limanı’ndan sonra havaalanları sözleşmesi de muallakta

- Advertisement -

Larnaka Limanı projesinin tamamlanması konusunda “Kition” şirketiyle yaşanan sorunların ardından Güney Kıbrıs’ın Larnaka ve Baf Havaalanlarının işletmecisi “Hermes” şirketiyle de sorunlar olduğu bildirildi.

Politis gazetesi, “Havaalanları ve Larnaka Limanı Anlaşmaları Muallakta – Sözleşme İhlalleri Yüzünden Milyonlarca Euroluk İki Anlaşma Beklemede” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından yer verdiği haberinde, Larnaka Limanı projesinden sorumlu “Kition” şirketiyle yaşanan sorunların ardından Baf ve Larnaka Havaalanları işletmecisi “Hermes” şirketiyle de sorunların bulunduğunu yazdı.

Gazete, hükümetin, Baf ve Larnaka Havaalanları işletmesinden sorumlu Hermes şirketiyle yaptığı anlaşmada, şirketin her iki havaalanının kapasitesinin genişletilmesi için gerekli altyapı çalışmalarına başlamasının öngörüldüğünü ancak 100 milyon euro maliyeti olduğu belirtilen çalışmaların şirket tarafından bir türlü başlatılmadığını aktardı.

Rum hükümetinin konunun çözümü için “hakem heyetine” da başvurduğu ve kazandığını ancak şirketin, projeye ilişkin gerekli kaynağı sağlayamayacağını bildirdiğini belirten gazete, bu gelişme üzerine hükümetin şirketle müzakerelere başladığını ve şirketin havaalanı işletmesi anlaşmasının uzatılması yönünde ortak karar alındığını vurguladı.

Şirketin böylece, gerekli finansmanı sağlayabilmek için kredi kullanabilmesinin sağlandığı, şirketin de buna karşılık olarak devletten aldığı, Ercan Havaalanı’nın varlığı sebebiyle uğradığı zarar karşılığında her yıl aldığı birkaç milyon Euro gibi bazı tazminatlardan feragat edeceğini belirten gazete, hükümet ve Hermes arasındaki bu anlaşmanın, Sayıştay ve diğer bazı birimlerin itirazları sebebiyle nihai anlaşmayla sonuçlanamadığını aktardı.

Haberde, Hermes’le müzakerelerin başarısız olması durumunda anlaşmazlığın kesinlik kazanabileceği de belirtildi.

Gazete haberinin devamında ise, Larnaka marina ve limanı işletmesinden sorumlu olan Kition şirketiyle yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığını yazdı.

Kition’un liman işletmesini devralmasının üzerinden iki yıl geçmiş olmasına karşın hiçbir altyapı ve çalışma yapılmadığını da vurgulayan gazete, şirketin sözleşmesinin feshedilmesinin beklendiğini vurguladı.

- Advertisement -

Son Haberler

CTP: “Yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden BM’yi sorumlu tutmak kabul edilemez”

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), "yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden,...

Engelliler Haftası…

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nden bir heyet Engelliler Haftası...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 36 dereceyi bulması, pazartesi ise...

Malya Şehitliği yenilendi

Güney Kıbrıs’ta bulunan ve yıllar içinde yıpranan Malya Şehitliği’nin...

Sponsor

Göz Atın

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten, “kredi kartına taksit kaldırıldı” iddialarına yanıt

TC  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı...

K.T. Gazeteciler Birliği, BRTK’da yeni yönetim kurulu üyeleri belirleninceye kadar toplantılara katılmayacaklarını açıkladı

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)...

Malatya’da 4,1 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve...

Bengihan, bazı yasa maddelerinin değiştirilmesi için girişimde bulunulmasını talep etti

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan,...

Lefkoşa ve İskele’de bir gecede toplam 861 araç sürücüsü rapor edildi

Lefkoşa ve İskele Polis Müdürlüklerinin sorumluluk alanları içerisinde, dün...

CTP: “Yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden BM’yi sorumlu tutmak kabul edilemez”

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), "yanlış diplomatik hamlelerin kabul edilmemesinden, Birleşmiş Milletleri (BM) ve BM Genel Sekreteri Guterres’i doğrudan temsil eden kişisel temsilcisini sorumlu tutmanın...

Engelliler Haftası…

 Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği'nden bir heyet Engelliler Haftası nedeniyle Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek’i ziyaret etti. Bakanlık'tan verilen bilgiye göre, Dinçyürek, bugün yapılan görüşmede...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 36 dereceyi bulması, pazartesi ise yer yer yağmur bekleniyor. Meteoroloji Dairesinden verilen bilgiye göre, 24 Mayıs’a kadar hava genellikle parçalı bulutlu,...