26.9 C
Lefkoşa

Hristodulidis: “müzakerelere yarın bile hazırız”

- Advertisement -

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının yarın bile müzakerelere hazır olduğunu savundu.

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in, EOKA hiyerarşisinde Yeoryos Grivas’tan sonra ikinci sırada yer alan EOKA başkan yardımcısı Grigoris Afksentiu için dün düzenlenen anma etkinliği çerçevesindeki açıklamalarına yer verdiler.

Habere göre Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının yarın bile Kıbrıs sorununa yönelik müzakerelere hazır olduğunu ifade etti.

“Müzakere edilemez hedeflerinin, bağımsızlık, işgal askerlerinin ayrılması, yabancı koruyucular ve garantörlük olmaksızın ülkenin yeniden birleşmesi olduğunu” belirten Hristodulidis, bunun kendi vizyonunu teşkil ettiğini, gerçekleşmesi için de elinden geleni yapacağını ifade etti.

Ülkenin, 50 yıllık sözde “Türk işgalinden” kurtarılması gerektiğini savunan Hristodulidis, yeni nesillere özgür bir ülke bırakmak için tüm güçleriyle çalışma sorumluluğuna sahip olduklarını da belirtti.

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlaması koşullarının da yaratılması için her türlü çabayı saf edeceklerini söyleyen Hristodulidis, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar’ın birkaç gün içerisinde Kıbrıs’a geri dönmesinin beklendiğini ayrıca tüm imkanlarıyla Holguin’in misyonunu desteklediklerini ifade etti.

Hristodulidis sözlerinin devamında müzakerelere yarın bile hazır olduklarını, hedeflerini, isteklerini ve arzu edileni çok iyi bildiklerini söyledi.

Hristodulidis ayrıca “Avrupa ailesinin bir üyesi olarak Güney Kıbrıs halkına, ülkesinde özgürce yaşama olanağı tanımayan, Türk tutumunun sonucu olarak sorunları ve zorlukları da çok iyi bildiklerini” ileri sürdü.

Mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını söyleyen Hristodulidis, bunun ayrıca kendileri ve çocuklar için, güvenli ve istikrarlı bir yarının inşa edilmesi adına bir temeli teşkil edemeyeceğini de savundu.

Ηristodulidis, Avrupa Birliği’ne girmesinden 20 yıl sonra Güney Kıbrıs’ın, Avrupa sürecine aktif katılımı ve Kıbrıs sorununun çözümüne ve yeniden birleşmesine mutlak bağlılığıyla, artık güvenilir bir ortak olduğunu söyledi.

Hristodulidis açıklaması çerçevesinde Grigoris Avksentiu’nun ülke adına yaptıklarına ve mücadelelerine de övgülerde bulundu.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

“Cuellar İngiltere Dışişleri Bakanlığı ile aynı frekansta…”

BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin’in, Londra...

ECOWAS, Nijer’deki cuntaya 1 hafta süre tanıdı

 Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Nijer'de 26 Temmuz'da...

Hava sıcaklığı hafta boyunca 41-44 derece dolaylarında olacak

 Hava sıcaklığı bir hafta boyunca 41-44 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji...

İngiltere’nin Brexit sonrası ilk serbest ticaret anlaşmaları bugün devreye giriyor

İngiltere'nin Brexit sonrası ilk serbest ticaret anlaşmaları bugün devreye...

Borsa İstanbul, güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,13 yükselişle 10.754,37...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...