25.9 C
Lefkoşa

“Amaltheia” inisiyatifi konusunda yetersizlikler

- Advertisement -

 Birleşmiş Milletler’in (BM) dün 82 bin ton insani yardımın Refah sınır kapısında mahsur kaldığını ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilere ulaşmasının beklendiğini kabul ettiği belirtildi.

Alithia gazetesi “Amaltheia Mahsur Kaldı” başlıklı haberinde, 569 ton insani yardımın da Amerikalıların inşa ettiği geçici platformda mahsur kaldığını yazdı.

Rum Yönetimi’nin İsrail hükümetiyle anlaşmaya vardığına dair taahhütlerine rağmen Güney Kıbrıs üzerinden gönderilen yardımın platformda toplanmaya başladığını kaydeden gazete, Rum Başkanlık Sözcüsü Viktoras Papadopulos’un geçen güne kadar 4 geminin Larnaka’dan Gazze’deki geçici platforma gidip geldiğini ve her şeyin iyi gittiğini söylediğini iletti.

Gazete Rum hükümetinin insani yardım konusunda İsrail’le anlaşmaya varıldığı konusunda verdiği ilk güvencede, İsrail’in Gazze şeridine ulaşan konvoyları bombaladığını ve bunun sonucunda World Central Kitchen isimli örgütün 7 gönüllüsünün hayatını kaybettiğini anımsattı.

Gazete ikinci denemede ise, Rum hükümetinin verdiği güvence ve ABD’nin inşa ettiği geçici platformun tamamlanmasının ardından insani yardımın mahsur kaldığını ve İsraillilerin bunun dağıtılmasını yasakladığını belirtti.

Gazeteye göre Amerika Savunma Bakanlığı ise salı günü yaptığı açıklamada geçici limana ulaşan insani yardımın bölgedeki nüfusa dağıtılmamaya devam ettiğini kabul etti.

Haberde Amerikan makamlarının geçen hafta, Güney Kıbrıs üzerinden Gazze’ye ulaşan yardımın hızlı bir şekilde dağıtılmasının beklendiği sözü verdikleri de belirtildi.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Greko Burnu’nda tespit edilen kayıkta bulunan 3 kız çocuğu hastaneye kaldırıldı

Greko Burnu’nda dün sabaha karşı tespit edilen ve içinde...

Üçlü zirve Netanyahu’nun sağlık durumu nedeniyle ikili zirveye dönüşüyor

İsrail-Yunanistan-Güney Kıbrıs üçlü zirvesi İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun sağlık...

Güneyde ilaç fiyatlarında artış

Güney Kıbrıs’ta, “GESİ” olarak bilinen Genel Sağlık Sistemi’nin uygulamaya...

Meclis Başkanı Töre: “En büyük gücümüz devlet sahibi olmamız”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, en büyük gücün devlet...

TDT devlet başkanları yarın Şuşa’da bir araya geliyor: Cumhurbaşkanı Tatar da zirveye katılacak

Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ülkelerin devlet başkanları ve...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...