26.9 C
Lefkoşa

Rum İçişleri Bakanı ara bölgede dikenli tel konusunu “kapattı”

- Advertisement -

 Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu, KKTC’den Güney Kıbrıs’a kaçak mülteci göçünün önlenmesi amacıyla ara bölgeye dikenli tel çekilmesi konusunun kendileri için “kapandığını” açıkladı.

Fileleftheros gazetesi: “Yoannu Dikenli Telleri Kesti – Bakan Ara Bölgeye Engel Konusunu Sonlandırdı” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’nun dün bakanlığın bütçesine ilişkin Rum meclisinde yaptığı açıklamalara geniş yer verdi.

Yoannu’nun konuşmasında, ara bölgeye dikenli tel döşenmesi konusunda bilgi talep edilmesi üzerine, “dikenli tel konusu bizim için artık kapanmıştır” yanıtını verdiğini aktaran gazete, böylelikle kaçak mültecilerin önlenmesi amacıyla ara bölgeye, büyük maliyetlerle döşenen dikenli tellerin çöpe gittiği yorumunda bulundu.

Habere göre Yoannu konuşmasında, son aylarda uyguladıkları önlemler sayesinde mülteci sayısında yüzde 50’ye yakın azalma ve geri iadelerde ise yüzde 50’den fazla artış gerçekleştiğini belirtirken Ekim ayına kadarki sürede 9 bin 300 yabancı uyruklunun ülkelerine iade edildiklerinin altını çizdi.

Afrika kökenli kişilerin siyasi sığınma başvuru sayılarında yüzde 75’lik bir düşüş gözlemlendiğini vurgulayan Yoannu, Suriye’den gelenler konusunda ise, söz konusu ülkenin bazı bölgelerinin yeniden incelenmesi amacıyla AB’li mevkidaşlarına mektup göndereceğini ifade etti.

Yoannu konuşmasında, Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşımaz mallarının kullanımı konusuna da değinerek, Kıbrıslı Türk taşınmazlarının kullanımı konusundaki yasalarda değişiklik yapılmasıyla kontrollerin etkinleştirildiğini, şu ana kadar iş yeri olarak kullanılan taşınmazlarda yapılan kontrollerde, yüzde 10’luk bir sözleşme ihlali tespit edildiğini vurguladı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

KT Gardiyanlar Birliği şartlı tahliye değişiklik tüzüğüyle ilgli açıklama yaptı

Kıbrıs Türk Gardiyanlar Birliği, "son dönemde şartlı tahliye sürelerinin...

Döviz kurları…

KKTC'de serbest piyasada bugün ABD Doları 27.10, euro 29.05,...

Başbakanlık ve Müteahhitler Birliği “Şampiyon Melekler” anıt mezarlarına ilişkin protokol imzaladı

 Başbakanlık ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) arasında...

İsrail ordusunun Gazze’de yardım bekleyen Filistinlilere saldırısında 7 kişi öldü

 İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yardım tırlarının gelişini bekleyen Filistinlileri...

Kıbrıs Türk mallarını satın alan Rumların davaları sürüyor

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk mallarının alım-satımının, “Türk işgalinin devam...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...