27.8 C
Lefkoşa

Partilerden Hristodulidis’in konuşmasına yorum

- Advertisement -

 Siyasi partiler, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in BM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmayı değerlendirdiler.

Fileleftheros gazetesi, Rum siyasi partilerin, Hristodulidis’in konuşmasının çoğunlukla olumlu değerlendirdiklerini yazdı.

Habere göre, DİSİ yaptığı açıklamada “Türkiye’nin pozisyonun maalesef kabul edilemez ve kışkırtıcı olmaya devam ettiğini” belirtirken Hristodulidis’in çabalarına destek belirtti.

Çözüm zeminine yönelik ısrarlarının ve Crans Montana’da üzerinde anlaşmaya varılanların, uluslararası toplumun baskısını Türkiye’ye çevirmek için temel önkoşulu teşkil ettiğini ifade eden DİSİ, her türlü diplomatik ve siyasi aracın, ortak bir şekilde Yunanistan’la da koordinasyon içerisinde değerlendirilmesi gerektiğine de dikkati çekti.

AKEL açıklamasında Αnkara’nın tutumunu eleştirirken Hristodulidis’in Kıbrıs sorununu ve Türkiye’nin, “kapalı Maraş bölgesinde, Münhasır Ekonomik Bölge ve Pile içerisindeki yasa dışı faaliyetlerine” dikkat çekmesini doğru olarak nitelendirdi.

AKEL açıklamasında ayrıca Hristodulidis’in sadece lafta değil, somut ve elle tutulur önerilerle, Guterres çerçevesi gibi  önemli konularda spesifik olması gerektiğini de belirtti.

Hristodulidis’in konuşmasını özlü olarak nitelendirirken birçok  mesaj içerdiğini belirten DİPA, Hristodulidis’in AB’nin Kıbrıs sorununa etkin bir şekilde katılması vurgusu yapmasının da doğru olduğunu ifade etti.

DİPA, Hristodulidis’in TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik mesajının da önemli olarak nitelendirdi.

EDEK ise açıklamasında Hristodulidis’in, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’nin tanınması yönündeki kabul edilemez talebine verdiği yanıtı memnuniyet verici olarak nitelendirdi.

EDEK açıklaması çerçevesinde Türk “uzlaşmazlığının” kararlı bir şekilde göğüslenmesi için Rum tarafınca bir taktiğin geliştirilmesi gerekliliğinden de söz etti.

- Advertisement -

Son Haberler

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin...

Buse Savaşkan 2 Ağustos’ta yarışacak

2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye adına yüksek atlama branşında yarışacak...

Sponsor

Göz Atın

BM Genel Sekreteri Guterres iki lider arasında diyalog yollarının açılması konusunda umutlu…

Birlemiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs'taki liderlerin çözüm...

Eğitim Bakanlığı’ndan, öğrencinin başörtüsünün öğretmenler tarafından zorla çıkarıldığına dair haberlere ilişkin açıklama…

Milli Eğitim Bakanlığı, Anafartalar Lisesi’nde haziran ayında yapılan diploma...

Döviz kurları..

KKTC’de serbest piyasada sterlin 41.10 TL, euro 35.20 TL,...

Savaşan’dan Kanser Günü mesajı…

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı, Milletvekili Ahmet Savaşan, kanserle etkin...

KTÖS’ten eğitim yılı değerlendirmesi ve eylül ayına yönelik talepler

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tamamlanan eğitim yılına ilişkin...

Kaya’dan Lefke çöp depolama alanındaki yangınla ilgili açıklama

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gündür belediyenin kontrolünde bulunan Lefke çöp depolama alanında yürütülen ıslah çalışmalarının ardından minimum seviyeye getirilen yangının bugün yeniden...

CTP Milletvekili Şahiner: “Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyeti yolda”

Anamuhalefet partisi CTP’nin Lefke milletvekili Salahi Şahiner, iş insanı Emrullah Turanlı’ya yeni vergi muafiyetinin "yolda olduğunu” savundu. Şahiner, “Hukuku yok saymak,  vurguna doymamak,  yolsuzluklara kılıf...

Hava tahmin raporu

Hava sıcaklığı hafta boyunca 38-41 derece dolaylarında olacak. Meteoroloji Dairesi’nin 9-15 Temmuz arasındaki süreye ilişkin hava tahmini raporuna göre bölge, alçak basınç sistemi ile sıcak...