26.9 C
Lefkoşa

KKTC’deki taşınmaz mal satın alımlarıyla ilgili haberler Rum basınında

- Advertisement -

 Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın KKTC’deki taşınmaz malların satın alınmasıyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptığı konuşma ve konuyla ilgili olarak dün Yenidüzen gazetesinde yer alan haberler, bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu.

Fileleftheros gazetesi “Taşınmaz Mal Satın Alımları MİT’in Takibinde” başlığıyla yer verdiği haberinde, Hakan Fidan’ın yaptığı konuşmaya dayanarak, Türk Gizli Servisleri (MİT) ile Türkiye Dışişleri Bakanlığının KKTC’deki taşınmaz mal satın alımlarını izlediğini ve kontrol ettiğini yazdı.

Gazete, Kıbrıs Türk basınında yer alan haberlerin de taşınmaz malların satın alınması aracılığıyla kara para aklandığından söz edildiğini yazarken, haberinin devamında Yenidüzen’in haberine yer verdi.

Alithia gazetesi ise “Taşınmaz Mal Satın Alınması Aracılığıyla Kara Para Aklanması- İşgal Altındaki Bölgelerdeki Yasa Dışılıklarla İlgili Olarak Haberler ve Bilgiler Artıyor” başlığıyla yer verdiği haberinde, Yenidüzen gazetesinin dünkü haberine dayanarak, KKTC’deki taşınmazların kara para aklanması metodu olarak kullandığına dair iddiaların arttığını öne sürdü.

Gazete, söz konusu iddiaların İngiliz “Guardian” gazetesinde yer alan haberin ardından arttığını belirtirken, Guardian’da yer alan habere göre KKTC’nin kara para cennetine dönüştüğünü ileri sürdü.

Konuyla ilgili haberler Haravgi gazetesinde ise “KKTC’deki Taşınmazların Satın Alınması Yoluyla Kara Para Aklanması- Guardian: İşgal Altındaki Kıbrıs Kara Para Cennetine Dönüştü” başlıklarıyla yer aldı.

- Advertisement -

Son Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı...

İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı

 İstatistik Kurumu Haziran enflasyonunu yüzde 4.48 olarak açıkladı. Açıklamaya...

Sponsor

Göz Atın

Belediyeler Birliği’nin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü mesajı…

Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar UNESCO’nun...

Rusya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

Rusya Merkez Bankası, politika faizini beklentiler doğrultusunda yüzde 16'da...

Veteriner Dairesi denetimlerinde Gönyeli’de bir kasabın faaliyetleri 10 gün askıya alındı

 Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına bağlı Veteriner Dairesi Müdürlüğü...

Mutlu Barış Harekâtının yıldönümü nedeniyle Lefkoşa’daki Ecevit Anıtı önünde tören düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanlarından, 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekâtı...

Ramadan Cemil Meyda’nı Melisa Karanlık konseri yapıldı

Girne Arkın Group Fest 23 kapsamında Melisa Karanlık &...

Cumhurbaşkanı Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü…Tatar: “Çok samimi ve yararlı bir görüşme yapma fırsatı buldum”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şuşa’da, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetlisi olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) zirvesine katılmak üzere Şuşa’ya gelen...

BM Genel Sekreteri, Kıbrıs Raporu’nda GKRY’nin sığınmacılara muamelesini eleştirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Kıbrıs Raporu'nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) sığınmacılara yönelik muamelesini eleştirerek, GKRY'ye uluslararası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu. AA muhabiri, BM Genel...

Erdoğan açıkladı: “KKTC’ye Devlet Bahçeli ile gideceğiz”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Harekatı’nın 50’nci yılı dolayısıyla KKTC’ye CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte gidip gitmeyeceklerine ilişkin, "KKTC’ye MHP Genel Başkanı...